Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2018 » Травень » 8 » «Танцювальний вернісаж» - 2018
16:34
«Танцювальний вернісаж» - 2018

Вже 16 років поспіль проводиться Будинком дитячої та юнацької творчості конкурс хореографічних колективів «Танцювальний вернісаж», започаткований ще у 2002 році.

З усіх куточків Переяславщини  з’їхалися юні учасники. Різнобарв’я вишуканих костюмів, чудові мелодії, усміхнені обличчя юних танцюристів – все радувало, промовисто свідчило про копітку щоденну роботу, а також те, що хореографія – це улюблене заняття дітей та їхніх керівників.

Юлія Ковалівська, керівник гуртків БДЮТ урочисто відкрила захід, який відбувався в Районному будинку культури.

На цей раз різний, навіть вишуканий, витончений та вибагливий смак глядачів та журі був задоволений!

Танцювальні колективи представили народну, класичну, сучасну хореографії, а також не обійшлося і без бальних танців.

Хореографічні композиції в номінації «Народні танці», представлені трьома віковими категоріями, відтворювали традиції різних народів, зачаровували  неповторною красою злагоджених рухів, чіткістю малюнка. «Український гопак» у виконанні вихованців гуртка «Барвінок» Переяславського навчально-виховного об’єднання (керівник Козачок О.І.), «Гуцулка» (танцювальний колектив «Ластівка» Циблівської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Данько Н.В.) та «Фламенко» (вихованці гуртка БДЮТ «Реверанс», керівник Девко В.В.) не залишили байдужих в залі. Вони не лише зачарували глядачів, а й були оцінені журі за високий рівень техніки виконання, виразність, емоційність та автентичну відповідність хореографічної лексики костюму та сценографії найвищими балами.

Вимогливе журі у складі досвідченого хореографа Ковшун Тетяни Іванівни, завідуючої організаційно-масовим відділом Будинку художньої творчості «Джерело» міста Переяслава-Хмельницького, керівника акробатично-хореографічної студії «Фантазія» та  начальника відділу соціальної роботи Переяслав-Хмельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Пурденко Ірини Георгіївни та провідного фахівця центру Кліменка Олександра Миколайовича в класичних танцях найвищі бали поставили танцювальному колективу «Ластівка»,  про який ми вже згадували.

В сучасній хореографії найкращими були танцювальний колектив Дівичківського навчально-виховного об’єднання (керівник Самойленко І.В.), знову ж таки, колектив «Барвінок» Переяславського навчально-виховного об’єднання, танцювальне тріо Стовп’язького навчально-виховного об’єднання (керівник Петрова Надія Анатоліївна) та, знову ж таки, «Реверанс» БДЮТ.

Характерною тенденцією нинішнього конкурсу було те, що всі колективи-учасники в номінації «бальні танці» стали переможцями, посівши І, ІІ та ІІІ місця. Та особливо сподобалися журі та глядачам виступи вихованців гуртка «Спортивного бального танцю» Будинку дитячої та юнацької творчості  (керівник Яночок О.І.).

Журі відзначило зростання виконавської майстерності колективів району в усіх номінаціях.

Двадцять шість колективів-учасників конкурсу «Танцювальний вернісаж» – це свідчення зростання і розвитку хореографічного мистецтва, відродження традицій, надія на духовне оздоровлення нації.

З досвіду знаємо, що після такого заходу виникнуть нові колективи, і нові зорі засяють на небосхилі Переяславщини. Адже танець – мистецтво молодих. Це краса і здоров’я, наполегливість і цілеспрямованість. Це майданчик для життєвих стартів. А конкурс надовго залишиться в пам’яті й учасників, і гостей.

Заступник директора БДЮТ Науменко Л.П.

Переглядів: 297 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz