Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » Архів матеріалів

На виконання наказу Міністерства освіти і науки України від 14.06.2010 року № 561 «Про Всеукраїнську експедицію учнівської та студентської молоді «Моя Батьківщина – Україна», відповідно до плану роботи КЗКОР «ЦТДЮК», БДЮТ  та з метою вдосконалення патріотичного і громадянського виховання підростаючого покоління на традиціях і звичаях народу України, формування гармонійно розвинутої особистості шляхом залучення молоді до активної діяльності з вивчення історичної і культурної спадщини, історії рідного краю, ознайомлення з географічними, етнографічними, культурними та історичними заповідниками, пам’ятками та об’єктами заповідного фонду з 12 по 30 жовтня 2015 року було проведено районний етап Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина Україна», в якому взяли участь 12 загальноосвітніх навчальних закладів Переяслав-Хмельницького району.

Учасники експедиції проводили вивчення історії розвитку літератури, образотворчого мистецтва, традицій козацтва, традиційних обрядів , сторінок історії рідного краю в період Великої Вітчизняної війни, зустрічалися із свідками подій, записували їхні спогади.

Конкурсною комісією переможцями визнано роботи, які мають наукову новизну, теоретичне і практичне значення, являють цілісне дослідження, логічні за структурою, переконливі за змістом, результативні за висновками.

Роботи переможців районного етапу Всеукраїнської експедиції «Моя Батьківщина - Україна» направлено для участі в обласному етапі Конкурсу, що відбудеться в листопаді 2015 року в КЗКОР «ЦТДЮК» за такими напрямами:

«Козацькому роду нема переводу» - науково-практична робота «А тютюн та люлька…» Тютюнопаління серед козаків» учня 11 класу Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст. Болілого Олександра, керівник науково-практичної роботи:Барабаш Любов Миколаївна, вчитель української мови та літератури Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст.

         «Із батьківської криниці»  - науково-практична робота «Виникнення ткацтва на Переяславщині» учениці  11 класу Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст. Галенко Тетяни, керівник науково-практичної роботи:Барабаш Любов Миколаївна, вчитель української мови та літератури Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст.;

         «І батьківської криниці» - науково-практична робота «Особливості весільного обряду в селі Виповзки» пошукової групи у складі учнів 9 класу Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», керівник науково-практичної роботи:Самсоненко Галина Миколаївна, вчитель української мови та літератури Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»;

         «З попелу забуття» -  науково-практична робота «Сторінки історії Улянівки та Тарасівки у період Великої Вітчизняної війни» учня 9 класу Улянівського НВО  «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» Козлова Юрія, керівник науково-практичної роботи:Кролевець Катерина андріївна, вчитель української мови та літератури Улянівського НВО  «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»;

              «Культурна спадщина мого народу» - науково-практична робота «Декоративне мистецтво українського народу на прикладі творчості Марії Буряк» пошукової групи у складі вихованців гуртка «Пізнай свій рідний край» Ковалинського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», керівник науково-практичної роботи: Руденко Світлана Василівна, вчитель географії Ковалинського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»;

              «Культурна спадщина мого народу» - науково-практична робота «Щирі рядки Ольги Дяченко» учениці 11 класу Циблівської ЗОШ І-ІІІ ст. Бездольної Євгенії , керівник науково-практичної роботи: Савенко Ганна Іванівна, вчитель української мови та літератури Циблівської ЗОШ І-ІІІ ст. ... Читати далі »

Переглядів: 858 | Додав: Osa77 | Дата: 30.10.2015 | Коментарі (0)

КВК

 

 

Прохолодного осіннього дня (23 жовтня 2015 р.) учасники районного етапу обласного профорієнтаційного змагально-мотиваційного заходу «Обери майбутнє» намагалися зробити цей день теплішим, завдяки КВК. До зали районного будинку культури  о 9:30 прибули команди з району: «Шалені штрихкалки» (Пристромська ЗОШ І-ІІІ ст.), «КОВШ (команда обдарованих винахідливих школярів)» ( Дем’янецька ЗОШ І-ІІІ ст.), «Діаграма» (Лецьківське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»), «Терабайти» (Стовп’язька ЗОШ І-ІІІ ст.).

Програмою було передбачено чотири конкурси на тему «Вибір професії». Кожний конкурс мав бути патріотичним. Учні дотримувалися регламенту і показали гарну підготовку. Всі команди відзначились високим художнім та тематичним рівнем програми, оригінальністю, майстерністю виконання.

Цікавим і пізнавальним був конкурс «Реклама професій», де школярі на власний вибір показували плюси і мінуси професії, яка є актуальною на ринку праці у сільському господарстві. Вибір у кожного різний: фермер, тракторист, вчитель, доярка та продавець. Важливість і перспективність професії, яку обрала команда, була виражена повністю.

Виступи команд Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ст. «КОВШ (команда обдарованих винахідливих школярів)» та Стовп’язької ЗОШ І-ІІІ ст. «Терабайти» виділялись емоційністю, оригінальністю та індивідуальністю, за що команди і розділили друге місце. Пристромська ЗОШ І-ІІІ ст. «Шалені штрихкалки» виборола третє місце. Команда-переможець Лецьківського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» «Діаграма» вражала артистичністю, дотепністю та гумором практично у всіх конкурсних випробуваннях, а тому її запросили представляти наш район на обласному рівні. ... Читати далі »

Переглядів: 498 | Додав: Osa77 | Дата: 26.10.2015 | Коментарі (0)

 

утес альпиниста

  

10 жовтня у спортивній залі Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися змагання з  туризму, присвячені Дню захисника України. Це свято в Україні відзначалось уперше у день Покрови – 14 жовтня, тому на початку хвилиною мовчання учасники змагань вшанували полеглих на Сході України. У змаганнях взяли участь 10 команд загальною чисельністю в 20 осіб.Змагання включали три дистанції: особисту – смугу перешкод та дистанцію «зв’язок». Враховувалась майстерність в’язання вузлів.

          Свій майстер-клас на змаганнях показали досвідчені спортсмени: Сергій Онищенко та Владислав Сахно, які зайняли відповідно перше та друге місце у особистому спринті. Основною метою змагань було удосконалення навичок і вмінь, необхідних у туристичних походах.

         Учні Великокаратульської школи – багаторазові переможці обласних змагань та учасники всеукраїнських пишаються великою кількістю нагород: кубків, медалей та дипломів, ... Читати далі »

Переглядів: 521 | Додав: Osa77 | Дата: 26.10.2015 | Коментарі (0)

  1 жовтня 2015 року в районному будинку культури вітали освітян Переяслав-Хмельницького району. Ведучі свята, від імені всіх учнів - випускників, теперішніх та майбутніх, подякували вчителям за доброту і розуміння, за мудрість і терпіння. Адже саме вони своєю невтомною щоденною працею виховують молоде покоління, формують його свідомість та передають дітям безцінний життєвий досвід.

  Голова РДА Григорій Дубина приєднався до привітань. Побажав педагогам міцного здоров’я,  благополуччя та нових освітянських звершень,-  «Нехай ваша мудрість, ваш інтелект та досвід завжди будуть вшановані державою, учнями, батьками. Вчіть дітей добру, справедливості, готуйте їх до життя у суспільстві, яке швидко змінюється та вимагає високого рівня освіченості. Багато почесних звань і відзнак у освітян: «Народний учитель», «Заслужений учитель», «Відмінник народної освіти». І все-таки, найвище звання – «Улюблений учитель». Тож бажаю, щоб ви всі були удостоєні цього звання». Григорій Іванович вручив грамоти департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації, Подяки Переяслав - Хмельницької районної державної адміністрації таПереяслав - Хмельницької районної ради.

  Цього року Переяслав-Хмельницьку районну Премію за заслуги в галузі освіти та звання «Лауреат Переяслав-Хмельницької районної премії за заслуги в галузі освіти» було присуджено Дідичук Ніні Іванівні – керівнику гуртків «Майстерня умілих рук» Будинку дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та  Лях Марії Олександрівні – директору Жовтневої загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів.

  Лях Марія Олександрівна та Дідичук Ніна Іванівна привітали молодих спеціалістів і вручили пам’ятні адреси та подарунки.

  

  Також педагогів та працівників галузі освіти вітали в.о. голови районної ради Іван Бугаєнко та директор українського медико-соціального центру ветеранів війни Юрій Гріненко. ... Читати далі »

Переглядів: 473 | Додав: Оса | Дата: 22.10.2015 | Коментарі (0)


Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів.
Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі.

Довідка: Міжнародний день миру проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1981 році. Україна підтримала рішення Генеральної Асамблеї ООН і Указом Президента від 05.02.2002 № 100/2002 проголосила 21 вересня Національним днем Миру.

В цей день, з ініціативи відділу освіти Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації, Будинку дитячої та юнацької творчості, педагогічних працівників та учнів, в навчальних закладів району пройшла акція «Голуб миру» із нагоди Дня Миру.

Розпочалася вона у всіх навчальних закладах із Державного Гімну України,  присутні вшанували хвилиною мовчання героїв, які віддали своє життя під час Революції Гідності та у ході антитерористичної операції. Школярі згуртувавшись створювали живі фігури «Голуба миру» – одного з найбільш відомих символів цього дня.

Цей День дав унікальну можливість дорослим передати розуміння значення миру молодому поколінню та дітям, щоб навчити їх принципам людяності, свободи, доброти та поваги до різних націй. 

... Читати далі »

Переглядів: 439 | Додав: Osa77 | Дата: 18.09.2015 | Коментарі (0)

 

 Адміністрації, педагогам, шкільним бібліотекарям     загальноосвітніх навчальних закладів району.

     Рекомендуємо ознайомитися із змістом Постанови Верховної Ради України від 11.02.2015 № 184-VIII "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2015 році" та організувати відповідну роботу.

Додаток: на 7 арк.

     Методист                     З.І. Журавель

Постанова Верховної ради України від 11.02.2015 № 184-VIII "Про відзначення пам'ятних дат і ювілеїв у 2015 році"

... Читати далі »

Переглядів: 389 | Додав: Osa77 | Дата: 15.09.2015 | Коментарі (0)

Згідно з річним планом роботи БДЮТ на 2015-2016 навчальний рік, було проведено педагогічну раду Будинку дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації  4 вересні 2015 року з порядком денним:

1. Аналіз роботи за 2014-2015 н.р. та завдання педколективу на 2015-2016 н.р. відповідно до вимог Закону України «Про позашкільну освіту».

2. Посилення виховного потенціалу Будинку дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації щодо формування патріотів України засобами туристсько-краєзнавчої роботи.

3. Особливості організації масових заходів у 2015-2016 навчальному році.

З метою якісної підготовки до засідання педагогічної ради, активізації роботи педагогічних працівників, спрямованої на розв’язання педагогічних  проблем, вивчення педагогічного досвіду, розвитку ініціативи і творчості вчителів, залучення вчителів до підготовки даного заходу. ... Читати далі »

Переглядів: 518 | Додав: Osa77 | Дата: 07.09.2015 | Коментарі (0)

 Дорогі діти, шановні вчителі, батьки! Щиро вітаємо вас з Днем знань і початком нового навчального року! 
Урочисто і хвилююче сьогодні у навчальних закладах нашого міста. Щирими посмішками і букетами найкрасивіших осінніх квітів наповнилися шкільні подвір’я.

Розпочинається новий навчальний рік, який означає відкриття нової, цікавої і часто нелегкої дороги – дороги до знань.
Бажаємо усім школярам, учням наполегливості, натхнення, постійного самовдосконалення і успіхів у навчанні. Пройде небагато часу, і саме від ваших знань і вмінь, вашого світогляду і патріотизму залежатиме доля нашої країни. 
Слова щирої вдячності висловлюємо вчителям і викладачам за невтомну працю, за великий талант і покликання сіяти мудрість і знання, за любов до дітей і рідного краю. 
Бажаємо всім вам віри і впевненості у завтрашньому дні, мирного неба. Зі святом! З Днем знань! ... Читати далі »

Переглядів: 340 | Додав: Osa77 | Дата: 02.09.2015 | Коментарі (0)

15 червня в Обухівському районі (Київська область) на навчальному полігоні Державного підприємства «Мобільний рятувальний центр ДержНС України» розпочався Другий етап військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») Київської області.

В грі прийняли участь учні з Переяславщини – переможці  переможці першого етапу в районі учні Дем’янецької школи “Гайдамаки”.

В змагання приймають участь 32 команди з усіх регіонів Київщини і завершаться 17 червня.

 

На Київщині розпочалася військово-патріотична гра "Сокіл"
На Київщині розпочалася військово-патріотична гра "Сокіл"
На Київщині розпочалася військово-патріотична гра "Сокіл"
Переглядів: 505 | Додав: Osa77 | Дата: 20.06.2015 | Коментарі (0)

 

  21травня 2015 року в приміщенні районного будинку культури відбувся відбірковий тур фестивалю «Таланти твої, Переяславщино!» - конкурс «Танцювальний вернісаж» та «Переяславщина співуча». Близько 200 учасників з 15 навчальних закладів району продемонстрували свої вміння в різних номінаціях та вікових категоріях. Вже традиційно запросили всіх присутніх до танцю – хвилюючого і найпрекраснішого з видів мистецтв, виховавнці колективів «Денс-лайф», «Ластівка», «Фолк-денс», «Фаворит». Їх танці не тільки відображають життя, а й є самим життям. А ще вони виховують, вчать культури поведінки. Танці – це емоційна насолода. Вони розвивають почуття ритму, виробляють правильну поставу, піднімають настрій. Що виникло раніше – танок чи музика – не знає ніхто, але добре відомо, що танцює людство з давніх-​давен під супровід пісні чи музики. Кажуть, що українська пісня завжли була найчарівнішою у світі. Нехай вже майже не лунають старі пісні, що їх створили предки та вони знайшли своє відображення у культурі нового часу. Понині наша пісня зачаровує серця мільйонів.  В цьому нас переконали най        кращі конкурсанти: Рафальська Каріна, Мосієнко Андрій, Сумченко Елліна та інші. Переможцями конкурсу стали

 

«Переяславщина співуча»

 

Молодша вікова група

Номінація «соло»

ІІ місце – Корнієнко Вікторія, учениця Вовчківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»

ІІІ місце – Горобець Владислава – учениця Малокаратульського НВО «ЗОШ І-ІІ ст.

– ДНЗ»

Номінація «дует»

ІІ місце – Русін Олег, Боднар Софія, учні Вовчківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»

Номінація «тріо»

ІІІ місце – тріо «Краплинки», учні Стовп’язької ЗОШ І-ІІІст.

Номінація «ансамблі»

ІІІ місце – ансамбль «Веселі хлопці»  Жовтневої ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце – ансамбль «Джерельце» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІст.

 

Середня вікова група

Номінація «соло»

І місце – Рафальська Каріна, учениця Пристромської ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце – Твердохліб Єлизавета, учениця Малокаратульського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»

ІІ місце – Фещенко Денис, учень Ковалинського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»

ІІІ місце – Маринчук Сніжана, учениця Дівичківської СЗОШ І-ІІІст.

 ІІІ місце – Ядченко Ольга, учениця Стовп’язької ЗОШ І-ІІІст.

Номінація «дует»

І місце – Гвоздиченко Ярослав, Дяченко Діана учні Циблівської ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце – Боліла Інеса, Василевич Юлія, учениці Соснівського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»

ІІ місце – Голота Тетяна, Веренич Андрій, учні Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»

ІІІ місце – Савенко Вікторія, Шатило Ірина, учениці Переяславського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»

ІІІ місце Галенко Дарина, Губанова Вікторія, учениці Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст.

Номінація «Ансамблі»

ІІ місце  -  ансамбль «Надія» Вовчківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»

 

Старша вікова група

Номінація «соло»

І місце – Мосієнко Андрій, учень Жовтневої ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце – Сумченко Елліна, учениця Дівичківської СЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце – Петрова Анастасія, учениця Стовп’язької ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце – Дідичук Альона, учениця Циблівської ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце – Хандошко Єлизавета, учениця Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»

Номінація «дует»

І місце –Сумченко Елліна, Маринчук Сніжана, учениці Дівичківської СЗОШ І-ІІІст.

Номінація «Квартет»

ІІІ місце – квартет Соснівського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»

Номінація «Ансамблі»

ІІ місце – ансамбль «Україночка» Стовп’язької ЗОШ І-ІІІст.

 

 

 

«Танцювальний вернісаж»

 

Молодша вікова група

Номінація «Сучасний танець»

ІІ місце – Ансамбль «Ластівка» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі  Циблівської ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце – танцювальний колектив «Денс-лайф» Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце – Танцювальний колектив «Барвінок» Стовп'язької ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце –Корнієнко Вікторія, учениця  Вовчківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»

 

Середня вікова група

Номінація «Народні танці»

І місце - Ансамбль «Ластівка» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі  Циблівської ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце – танцювальний колектив «Фаворит» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі  Ковалинського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»

ІІІ місце - Танцювальний колектив «Смайл» Стовп'язької ЗОШ І-ІІІст

Номінація «Сучасні і класичні танці»

І місце – танцювальний колектив «Денс-лайф» Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце - Ансамбль «Ластівка» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі  Циблівської ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце - Танцювальний колектив «Батман » Дем'янецької ЗОШ І-ІІІст

 

Старша вікова група

І місце – танцювальний колектив «Денс-лайф» Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце - Ансамбль «Ластівка» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі  Циблівської ЗОШ І-ІІІст.

ІІ місце - Ансамбль «Фолк-денс»» Будинку дитячої та юнацької творчості на базі  Жовтневої ЗОШ І-ІІІст.

ІІІ місце – Кондратенко Тетяна, Перчук Ігор, учні Єрківецького НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ».

ІІІ місце – Литвин Сергій, Чередніченко Марина, учні Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ». ... Читати далі »

Переглядів: 484 | Додав: Osa77 | Дата: 22.05.2015 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 23 24 »
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz