Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » Архів матеріалів

У форматі OpenSpace відбулося засідання педагогічної ради освітян Переяславщини

28 серпня 2019 року в парку Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ» відбулося засідання педагогічної ради освітян Переяславщини «Формування Людини Майбутнього – основний ціннісний орієнтир сучасної освіти».

Організатором заходу виступили Переяслав-Хмельницька районна державна адміністрація під керівництвом виконуючого обов’язки голови адміністрації Андрія Коркача, Переяслав-Хмельницька районна рада на чолі з заступником голови Переяслав-Хмельницької районної ради Іваном Бугаєнком та відділ освіти Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації на чолі з Тамілою Дубиною. Також на заході були присутні голова ради профспілки працівників освіти і науки Переяслав-Хмельницького району Надія Каменська, керівники та педагогічні працівники закладів загальної середньої, дошкільної, позашкільної освіти, керівник та методисти районного методичного кабінету, керівник і педагогічні працівники інклюзивно-ресурсного центру, та члени колегії відділу освіти.

Перед початком зібрання учасники з великою зацікавленістю оглянули виставково-презентаційну локацію «Успішні освітні практики», меседж-трек «Учитель майбутнього».

... Читати далі »

Переглядів: 241 | Додав: Оса | Дата: 29.08.2019 | Коментарі (0)

Виховання дітей та молоді, які сповідують принципи здорового способу життя, любові до держави, її символів та традицій, є важливою умовою для успішного розвитку країни.

Цьогоріч І (районний) етап Всеукраїнської дитячо-юнацької військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура») – «Джура -2019:  Переяславщина звитяжна» приймає  село Пологи-Вергуни.

Відкриття змагань відбулося на території Полого-Вергунівського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ».

Вітаючи учасників гри, головний суддя змагань Бугаєнко І.І. побажав їм успіхів, наснаги, нових вражень, перемоги та наголосив, що "Джура" є дуже популярною серед молодого покоління. От і у ці дні 120 юних захисників України змагатимуться за звання найкращої командиПереяславщини. Минуть роки і вони стануть  гідними синами України з високим рівнем самосвідомості та активною громадянською позицією.

Змагальна частина гри розпочалася з конкурсу строю та пісні «Впоряд» та  з силової підготовки. На спортивному майданчику  Полого-Вергунівського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»  рої демонстрували навички з стройового вишколу, вміння діяти злагоджено, виконувати команди як в поодиночному порядку, так і в складі підрозділів. Змагання з силової підготовки складалися з виконання двох вправ: підтягування на перекладині й згинання та розгинання рук в упорі на брусах.

Мистецький конкурс-ватра «Слава героям!» продемонстрував готовність у будь-яку мить стати на захист свободи та незалежності України, істинний патріотизм усіх учасників районного етапу гри.

Змагання триватимуть три дні. Джури змагатимуться  у стрільбі, долатимуть смугу перешкод, змагатимуться в перетягуванні линви, відповідатимуть  на тестові питання зі знання історії України, козацтва та Збройних Сил України, а також, звичайно,  дивуватимуть  своїми талантами.

Бажаємо всім успіхів!

                        Тетяна Красюк, директор БДЮТ ... Читати далі »

Переглядів: 233 | Додав: Оса | Дата: 05.06.2019 | Коментарі (0)

 

Переглядів: 252 | Додав: Оса | Дата: 04.06.2019 | Коментарі (0)

більше світлин тутка :-) 

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=699868943762771&id=219549438461393&__tn__=K-R

29 травня 2019 року на території водно-спортивної бази Переяслав-Хмельницького клубу юних моряків відбувся традиційний фестиваль обдарованих дітей «Яскрава палітра Переяславщини – 2019», яким підведено підсумки роботи дитячих та педагогічних колективів Переяслав-Хмельницького району за навчальний рік. Під час фестивалю відбулася урочиста церемонія нагородження переможців – учнів, які показали високий рівень знань, захищали честь району та стали переможцями й призерами обласних та Всеукраїнських олімпіад з базових дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, інших інтелектуальних, творчих та спортивних конкурсів, змагань, турнірів обласного та Всеукраїнського рівнів. ... Читати далі »

Переглядів: 311 | Додав: Оса | Дата: 30.05.2019 | Коментарі (0)

Переглядів: 255 | Додав: Оса | Дата: 23.05.2019 | Коментарі (0)

Участь учнів в науково-дослідницькій роботі Малої Академії наук посідає чільне місце серед ефективних форм науково-дослідницької діяльності, що сприяє розвитку творчого потенціалу учнів, спрямовує зусилля на розвиток дослідницьких здібностей талановитих школярів, залучає їх до активної дослідницької роботи.

З 15 по 16 травня 2019 року в національному технічному університеті «КПІ ім.Ігоря Сікорського» відбулося засідання молодіжної секції ювілейної ХХ міжнародної науково-практичної конференції «Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», яке було присвячене обговоренню проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії.

Учасниками конференції були представники України, Латвії та Польщі. Команда Київської області складалась з 15 учнів, серед яких були чотири учні Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів Переяслав-Хмельницького району: Надід Юрій, Порало Ростислав, Смаглюк Владислав та Яричук Анжела з 10 класу. Керівником  команди з Переяславщини був керівник гуртка БДЮТ «Людина і довкілля» Федоренко Ю.А. Доповіді та презентації юних науковців  були присвячені питанням розвитку енергозберігаючих технологій використання відновлюваних джерел енергії в Україні, що набули особливого значення після її приєднання до Європейського Енергетичного Співтовариства. ... Читати далі »

Переглядів: 258 | Додав: Оса | Дата: 17.05.2019 | Коментарі (0)

22 квітня 2019 року вихованці гуртка Буд ... Читати далі »

Переглядів: 307 | Додав: Оса | Дата: 26.04.2019 | Коментарі (0)

Реформування системи освіти на рівні держави ставить перед педагогами нові вимоги і нові задачі. Для кращого розуміння орієнтирів в організації виховного процесу в контексті розвитку Нової української школи, а разом з нею культури демократії, 23 квітня 2019 року на базі БДЮТ пройшла інструктивно-координаційна зустріч ЗВР, ПО ЗЗСО Переяслав-Хмельницького району на тему: «Реформування системи освіти Переяслав-Хмельницького району: висока якість, інтеграція у світовій простір». У роботі взяли участь Петрик Олена Олексіївна, виконувач обов’язків завідувача районного методичного кабінету, представники всіх закладів загальної середньої освіти району, адміністрація та методисти БДЮТ.

Розпочала зустріч Тетяна Красюк, директор Будинку дитячої та юнацької творчості, яка наголосила на важливості виховного чинника в житті сучасної школи, зміни парадигми освіти від колективної до особистісно орієнтованої, принципах дитиноцентризму та прозорості і публічності діяльності закладів, важливості партнерства з батьківською громадськістю. Особливу увагу Тетяна Василівна звернула на висвітлення інформації про життя в закладах як на шпальтах місцевої газети, так і на сайтах закладів, відділу освіти та в соціальних мережах. Про актуальні питання охоплення учнів закладів освіти району позашкільною освітою в районах, містах, об’єднаних територіальних громадах.

Про стан функціонування та діяльності органів учнівського самоврядування районів, міст, територіальних громад як осередків громадського самоврядування розповіла Яна Яковенко, керівник гуртка.

Теоретичний блок складався з виступів Людмили Науменко, заступника директора з НМР, «Організація та зміст виховної роботи в умовах освітніх змін» та Ніни Дідичук, педагога-організатора Циблівської ЗОШ І-ІІІ ст., «Виховання на цінностях як ключовий компонент освітнього процесу».

Під час практичного блоку увазі учасників заходу були представлені тренінги з використання методу тихої дискусії в роботі з класними керівниками.

Учасники інструктивно-координаційної зустрічі при підведенні підсумків вирішили:

- розробити спільну стратегію дій щодо організації виховного процесу в контексті розвитку культури демократії та нової української школи, наріжним каменем якої буде побудова дієвих партнерських відносин з батьківською громадськістю;

- формувати компетентнісне освітнє середовище для розбудови культури демократії та забезпечення мирного співіснування в культурно різноманітних суспільствах;

- сприяти створенню безпечного освітнього середовища;

- здійснювати профорієнтаційну роботу в закладах із застосуванням особистісно зорієнтованого, діяльнісного та компетентнісного підходів до формування свідомого професійного самовизначення кожного учня;

- активізувати роботу з органами учнівського самоврядування, як складовою частиною органу громадського управління закладом освіти.

Тетяна Красюк, директор БДЮТ ... Читати далі »

Переглядів: 268 | Додав: Оса | Дата: 26.04.2019 | Коментарі (0)

Чисте довкілля є дуже важливим для комфортного життя. Ми об’єднали велику кількість активних і екосвідомих людей, щоб разом зробити нашу домівку, Україну, чистою, охайною та комфортною для всіх громадян!

В рамках проектів, направлених на ековиховання українців, благоустрій міст та сіл, роздільний збір сміття та його подальшу переробку, в березні – квітні 2019 року було проведено низку заходів у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах району:

  • Приведено в належний санітарний стан територію навчальних закладів;

- Проведено благоустрій пам’ятників загиблим воїнам, братських могил, пам’ятних знаків, об’єктів, занесених до Державного реєстру пам’яток історії та культури;

- Створено нові насадження дерев, клумби, газони;

- Посаджено лісові культури;

- Надано допомогу з благоустрою людям похилого віку, сім’ям учасників АТО, учасникам ВВв, вчителям-пенсіонерам;

- Проведено круглі столи та бесіди щодо охорони навколишнього середовища;

- Проведено конкурс стінгазет «Екологія починається з мене!» у чотирьох номінаціях:

- «Екологія рідного краю»;

- «Збережемо наше село від сміття!»;

- «Водні ресурси рідного краю, як їх вберегти від людського впливу»;

- «Ліси рідного краю, як зберегти домівку для тварин та рослин»;

- Проведено конкурс відео проектів серед учнівської молоді  та органів учнівського самоврядування;

- Організовано виставки дитячих робіт та конкурси малюнків;

- Долучилися до Всеукраїнського флешмобу з прибиранням та роздільним сортуванням відходів і здачею його в найближчий відповідний пункт приймання вторинної сировини, а також благоустрою зелених зон і місць громадського відпочинку;

- Долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Посади своє дерево».

Загалом в акції взяли участь більше 1500 дітей та молоді Переяслав-Хмельницького району.

Дякуємо всім за активну участь!

Ми хочемо жити в чистій країні! І докладаємо до цього багато зусиль. Просимо й Вас долучитися до добрих справ!

Директор БДЮТ                            підпис                        Т.Красюк ... Читати далі »

Переглядів: 250 | Додав: Оса | Дата: 26.04.2019 | Коментарі (0)

« 1 2 3 4 5 ... 23 24 »
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz