Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2016 » Жовтень » 21 » I відбірковий (заочний) етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів.
19:22
I відбірковий (заочний) етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів.

Одне з актуальних завдань сучасної школи - пошук оптимальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їх розумової активності, спонукання до творчості, виховання школяра як життєво й соціально компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях, вироблення вмінь практичного і творчого застосування здобутих знань. З метою залучення учнівської молоді до науково-дослідницької роботи, протягом березня – червня 2016 року Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» було проведено I відбірковий (заочний) етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів.  

Конкурс дослідницьких робіт проводився з урахуванням навчальних досягнень учнів з відповідних базових дисциплін у чотирьох номінаціях: «Альтернативна енергетика», «Енергозбереження в побуті та навчальному закладі. Екобудинок», «Енергія та довкілля», «Популяризація енергозберігаючого способу життя». У конкурсі взяли участь учні 6-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні, вихованці, слухачі (відповідно віку) позашкільних навчальних закладів, які активно займаються науково-дослідницькою діяльністю.  

27-29 вересня 2016 року в оздоровчому таборі «Лідер», в селищі Пуща-Водиця м. Києва пройшов фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів «Все навколо енергія» під егідою Національного центру Мала Академія наук України. Учасниками конкурсу були всі 24 області України та команда Київської області. Команда Київської області складалась з 5 учнів, серед яких були два учні з Великої Каратулі: Петренко Михайло і Надід Юрій з 8 класу та учениця 7 класу Табачна Катерина з Малої Каратулі. Учні захищали свої дослідницькі проекти перед компетентним журі. Команда виборола третє місце в номінації «Енергія і довкілля». Серед нарогод учасники конкурсу отримали грамоти, дипломи та книги. Для конкурсантів були організовано відвідування  політехнічного музею  при Національному технічному університеті КПІ імені Ігоря Сікорського. Участь учнів в науково-дослідницькій роботі Малої академії наук України посідає чільне місце серед ефективних форм науково-дослідницької діяльності, що сприяє розвитку творчого потенціалу учнів, спрямовує зусилля на розвиток дослідницьких здібностей школярів, залучає їх до активної дослідницької роботи. Саме тут молоді дослідники проходять першу школу становлення майбутніх науковців, розвивають свою творчу думку, реалізують прагнення до наукового пошуку, набувають дослідницьких вмінь.

 

Юрій Федоренко

вчитель економіки та астрономії

Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів

Переглядів: 507 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz