Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2017 » Березень » 8 » Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів
12:44
Семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів

Заступникиз виховної роботи та педагоги-організатори – особлива категорія професіоналів з питань виховання. Саме вони найкраще знають, що шкільні роки – це роки радості, ігор, казок, перших кроків до пізнання світу. Від їх компетенції у сфері виховання, рівня знань, загальної культури, професійних та людських якостей великою мірою залежить ефективність і результативність виховної роботи.Від того, що вразило, запам‘яталось, здивувало у дитинстві, залежить, якою буде людина у житті: доброю, чемною і милосердною, чи навпаки, байдужою і злою. З метою підвищення педагогічної майстерності, забезпечення професійного розвитку особистості класного керівника, удосконалення його педагогічної майстерності 06 березня 2017 року на базі Дівичківського навчально-виховного об’єднання «загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» проведено семінар-практикум заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів на тему «Ефективне управління та організація виховного процесу в сучасному навчальному закладі». Завданням було зорієнтувати заступників у навчально-виховному процесі, надати практичну допомогу в оволодінні методики та фахової майстерності, підвищення фахового рівня, розвиток творчого потенціалу класного керівника, удосконалення його майстерності.

            Теоретичний блок семінару-практикуму розпочався з виступу методиста РМК Петрик Олена,  яка ознайомила присутніх із концептуальними засадами реформування загальної середньої освіти «Нова українська школа» та наголосила, що актуальною є виховна проблема, бо від того, які виховні прийоми будуть запроваджуватись у навчально-виховній системі, які орієнтири в формуванні та становленні особистості будуть прийняті, залежатиме майбутнє України.

            Директор Будинку дитячої та юнацької творчості Красюк Тетяна висвітлила питання розвитку лідерського руху на Переяславщині. Педагог-організатор закладу освіти з своїми вихованцями представила роботу шкільної дитячої громадської організації «Школа лідерів»

            Цікавим та змістовним видався виступ заступника директора з виховної роботи Сумченко Оксана, яка презентувала систему виховної роботи школи, поділилася з присутніми своїми знаннями, здобутками та ідеями, які втілює в життя на посаді заступника. Під час презентації учасники семінару мали змогу поринути в шкільні будні та свята, заочно познайомитися з маленькими «жителями» школи – учнями та мудрими наставниками педагогами.

            Продовженням теоретичного блоку була участь заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів у методичній панорамі «Інтерактивні форми роботи по взаємодії із сім’єю».

            Практичний психолог закладу освіти Світлана Морозовська для педагогів презентувала рефлексаційні вправи для зняття емоційного напруження «Пізнай себе».

Практичний блок семінару реалізований через марафон творчих ідей.

Творчо продемонстрували свою роботу наймолодші – вихованці дошкільного навчального закладу із вихователем Ларисою Матюк. Гості переглянули народознавче заняття «Згадаймо Тараса Шевченка».

Учні початкових класів з класним керівником Герасько Ларисою підготували родинне свято «Тепло родинного вогнища».

Цікавою та змістовною була літературно-музична композиція «Дім, в якому ти живеш» (класний керівник 6 класу Наталія Авраменко) та тренінг «З Україною в серці» (класний керівник 8 класу Тетяна Коваленко).

            Національно-патріотичне виховання є одним із головних напрямів виховного процесу. Свої патріотичні знання продемонстрували учнів 9-11 класів під час проведення інтегрованого заходу військово-патріотичного та громадянського виховання «Ми різні – ми рівні»  (класні керівники 9 класу Наталія Мацьовка, 11 класу Тетяна Демчук та  вчитель Захисту Вітчизни Володимир Мацьовка).

Цікавим і повчальним був майстер-клас для заступників директорів з виховної роботи та педагогів-організаторів «П’ять хвилин з мистецтвом», який провела досвідчений вчитель образотворчого мистецтва Любов Беззубець. Педагоги вчилися опановувати техніку малювання на наждачному папері.

Музичним вітанням для присутніх була концертна програма «І знову весна».

На завершення заступники з виховної роботи обмінювалися думками, визначились з головними рисами сучасного классного керівника та орієнтирами у повсякденній педагогічній практиці. Методист РМК підвела підсумки, наголосила, що виховну систему школи потрібно створювати спільними зусиллями всіх учасників педагогічного процесу: педагогами, батьками, учнями, громадськістю. Семінар-практикум пройшов в атмосфері творчої співпраці, піднесення ролі классного керівника у формуванні творчого працездатного учнівського колективу. По закінченню гості щиро подякували організаторам за змістовний, повчальний та цікавий семінар, та побажали подальших успіхів та творчих злетів всім працівникам школи, адже творчість педагога – це передумова зростання його педагогічної майстерності.

 

 

Олена Петрик,

методист районного методичного кабінету

Переглядів: 428 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz