Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 23 » З народного джерела
23:32
З народного джерела

На конкурсі фольклорних колективів «З народного джерела», який був проведений 18 березня в залі Районного будинку культури зібралися ті, кому не байдуже, як далі будуть зберігатися і примножуватися наші прадавні традиції та звичаї.

Цей конкурс промайнув перед нами, як рік життя тому, що були представлені фольклорно-обрядові дійства річного циклу. Шкода, що участь у цьому заворожуючому дійстві прийняли участь тільки шість фольклорних колективів.

З глибини віків прийшло до нас Купало – свято літнього сонцестояння, свято тепла, буяючої зелені, молодості та кохання. Журі одноголосно присудили І місце Виповзькому НВО «ЗОШ І-ІІст. – ДНЗ» фольклорному колективу «Берегиня», «Ой на Івана, ой на Купала!», керівник Тарасенко І.О.

ІІ місце розділи між собою:

  1. Стовп’язька ЗОШ І-ІІІ ст., музично-драматична студія «Серпанок», «Вже весна воскресла» (обряд початку «весняної вулиці»), керівник Петрова Н. А.;

  2. Циблівська ЗОШ І-ІІІ ст., фольклорний колектив «Родина», «Ой на Купала красної долі шукала» (обрядове дійство календарного циклу), керівник Козачук В. І.;

  3. Жовтнева ЗОШ І-ІІІ ст., «Свято першого закосичення» (українське народне обрядове дійство), керівник Старікова Г.В.

Тиждень перед Великоднім постом називається Масляна. Щодня жінки, молодь і діти гуляли, пригощались варениками з сиром. Набиралися сил перед довгим постом. Масляна або Масниця – одне з календарно-побутових свят, яке пов’язане із давнім народним звичаєм – проводами зими і зустріччю весни.

ІІІ місце зайняли:

1)        Переяславське НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ», фольклорний колектив «Переяславка», «Масляна» (обрядове дійство календарного циклу), керівник Кожем’якіна О. А.;

2)        Дем’янецька ЗОШ І-ІІІ ст., драматичний гурток «Оберіг», обрядове дійство календарного циклу «Андріївські вечорниці», керівник Шквара С. П.

Бажаємо керівникам творчої наснаги та успіху у фольклорно-етнографічній роботі з вихованцями, а дітям завжди бути неповторними, щиро любити свій край та знати його історію, традиції і обряди.

Переглядів: 407 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz