Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2017 » Грудень » 22

    

Під такою назвою цьогоріч  в Національному історико-етнографічному  заповіднику «Переяслав» 19 грудня відбулася  обласна акція для дітей-сиріт, позбавлених батьківського піклування, вихованців дитячих будинків, дітей з сімей, які опинилися в складних життєвих обставинах та інших категорій (близько тисячі дітей) за сприяння Київської обласної державної адміністрації. І хоч небо трішки затягнуте хмарами, і сонце  не пестило нас своїми ніжними промінцями - проте в музеї під відкритим небом було затишно, весело, хвилююче і сонячно від дитячих  переживань та посмішок, адже тут проходило справжнє дійство. Організатори свята, серед яких відділ освіти (зокрема і Будинок дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької РДА), зробили все можливе, аби цього зимового дня дітям у музеї було радісно, цікаво та весело.

Всі делегації зустрічали аніматори - герої українських казок із піснями, жартами та проводжали учасників свята до Базарної площі, де і відбувалось головне дійство. Діти були в захваті від доброї Баби Яги, в образ якої вжилася керівник гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької РДА, вчитель англійської мови Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІст-ДНЗ», Тарасенко Ірина та інших героїв. По дорозі до базарної площі учасники свята відвідували різні локації.

Неподалік хати чинбаря працівники заповідника облаштували штаб, де всі охочі могли долучитись до участі у квесті. Учасники мали за обмежений час знайти певні садиби, відповісти там на поставлені питання і в разі правильної відповіді отримати частину фотографії, аби потім скласти велику цілу світлину. На вході до Базарної площі під великою ялиною розмістилась резиденція Святого Миколая. Тут кожен із учасників свята міг написати листа із побажаннями воїнам АТО. Також на передову буде відправлено  і малюнки, які неподалік резиденції малювали юні художники. Посередині площі встановили величезного дідуха, якого дітвора прикрашала зробленими власноруч іграшками із паперу, сіна, солоного тіста. Прикраси всі бажаючі навчались робити на майстер-класах, які були організовані Будинком дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької РДА, а саме:  виготовлення новорічного чобітка (вчитель початкових класів опорного навчального закладу Студениківського НВК «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ» Черненька Н.І.), виготовлення ляльки-мотанки (керівник гуртка «Декоративно-вжиткове мистецтво», вчитель Переяславського НВО «ЗОШ І-ІІст. Гуляй Л.Л)., виготовлення новорічної прикраси з елементами квілінгу (керівник гуртка «Магічні пальчики», педагог-організатор Дівичківського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ» Проніна М.А.), виготовлення та оздоблення  ангелочків з солоного тіста (Луценко О.І. вчитель початкових класів Соснівського НВО «ЗОШ І-ІІІст. –ДНЗ»). Можна також було зробити прикрасу на дідуха з солодощів.  Одними словом - кожен з дітей  знаходив собі заняття за смаком.

Усіх, хто зголоднів, шеф-повар київських ресторанів преміа-класу Павло Сидоренко безкоштовно пригощав гарячими напоями та випічкою. За час свята учасники випили 400 літрів чаю та з’їли близько двох тисяч пиріжків та ватрушок.
Працівники з надзвичайних ситуацій на території музею розгорнули кілька пунктів обігріву. Тож хто змерз, міг якийсь час провести у теплих наметах.

Вся площа була переповнена веселим гомоном, дитячим сміхом, музикою та співом як артистів, так і гостей. Серед артистів були і вихованці вокальної студії «Орфей» Будинку дитячої та юнацької творчості, яка працює на базі Дівичківського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ» (керівник Сумченко О.М.), вихованці танцювального гуртка «Ренесанс»(керівник Девко В.В.) та учні опорного навчального закладу Студениківського НВК «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ». Їм випала честь зустріти поважних гостей, які прибули на свято подивитись, як святкує дітвора та привітати їх зі святом, а саме: заступника голови, керівника апарату обласної державної адміністрації, В’ячеслава Кучера, голову РДА Андрія Пряхіна та міського голову Тараса Костіна.

Діти під керівництвом керівника гуртків БДЮТ Девко Владислави та її вихованців підготували  для почесних гостей святковий флешмоб, який виконали разом з ними. ... Читати далі »

Переглядів: 323 | Додав: Osa77 | Дата: 22.12.2017 | Коментарі (0)

Результат пошуку зображень за запитом "калиновий дзвін"

Чи можна уявити  українців  без пісні? Напевно що ні, бо складно уявити море без води, а вечірнє небо – без  зірок. Пісня ніколи не втратить  своєї актуальності. Коли нам весело – ми співаємо; коли сумно і тяжко на душі, пісня – то найкращі ліки.Про те, що наші діти люблять співати, свідчить, зокрема, популярність різноманітних пісенних конкурсів. Одним із них є районний  конкурс сучасної естрадної української пісні «Калиновий дзвін», організатором якого є Будинок дитячої та юнацької творчості. Історія цього конкурсу в нашому районі  налічує близько 15 років, сотні конкурсантів та чудових пісень. І як би технічний прогрес не змінював сучасну людину, не відображав сьогоденного, прогресивного мислення людей, але головним змістом пісень залишаються почуття, переживання, кохання, патріотизм. Все це притаманне  молодому поколінню.

Залишаються в сучасній пісні та ж сама мелодійність, ліричність, ритмічність і політ душі.

Цього року «Калиновий дзвін» відбувся 30 листопадав приміщенні районного  Будинку культури. Лейтмотивом заходу стала патріотична тематика.Ятрили душу пісні, де кожен рядок – то любов до рідної землі, сльози матерів з благанням зберегти життя синам-захисникам України, віра та надія на краще майбутнє.

Учасниками  відбіркового туру фестивалю «Таланти твої, Переяславщино!» -конкурсу виконавців сучасної естрадної української пісні «Калиновий дзвін»   стали 219 юних вокалістів з 19загальноосвітніх закладів району та Будинку дитячої та юнацької творчості. Найбільше було представлено шанувальників пісні, які виступали із сольними номерами. Їх було аж 35, однак не бракувало і  дуетів (21), тріо (12), квартетів (4) та ансамблів (8). Гурток «Шкільний хор» Будинку дитячої та юнацької творчості, який працює на базі Дівичківського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ», також взяв участь у конкурсі в номінації «хор» та зачарував глядачів своїм співом.

 На розсуд журі конкурсанти представили пісні в різних музичних напрямках та стилях. Вік учасників конкурсу – від 6 до 17 років. Загалом перед журі стояло завдання з 81-го номера вибрати кращі, які будуть представлені  на заключному святі фестивалю «Таланти твої, Переяславщино». Слід зазначити – завдання не з простих. Адже майже кожен виконавець – це унікальний голос, тривала робота над виконавською майстерністю та образом. ... Читати далі »

Переглядів: 536 | Додав: Osa77 | Дата: 22.12.2017 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz