Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2018 » Серпень » 30

Традиційно кожен новий навчальний рік починається серпневими заходами педагогічних працівників, які підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають  стратегічні пріоритети розвитку освіти району, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, суспільства.

29 серпня 2018 року в залі засідань Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації відбувся районний серпневий форум освітян Переяславщини.

У роботі серпневого форуму взяли участь голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Юрій Клименко, голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда, голова ради профспілки працівників освіти і науки Переяслав-Хмельницького району Надія Каменська.

Голова Переяслав-Хмельницької РДА Юрій Клименко привітав педагогів Переяславщини з початком нового навчального року та наголосив на важливості реформування системи освіти.

Начальник відділу освіти Таміла Дубина прозвітувала про підсумки роботи освітян району за минулий навчальний рік і окреслила завдання на 2018/2019 навчальний рік. Наскрізними аспектами виступу стали: надання якісних освітніх послуг, успішна реалізація державної політики у сфері реформування Концепції «Нова українська школа», забезпечення інклюзивного навчання дітей із особливими освітніми потребами, оптимізація навчальних закладів, виважена кадрова політика, покращення матеріально-технічної бази.

За ініціативи Президента України Петра Порошенка, відповідно до Закону України «Про освіту» з 1 вересня 2018 року розпочнеться практична реалізація Концепції Нової української школи. Нове освітнє середовище – це сучасний простір, сукупність умов, засобів і технологій для комфортного навчання учнів, учителів і батьків. За кошти державного та місцевого бюджету придбано для 1-х класів меблі, комп’ютерну техніку, дидактичний матеріал.

У всіх закладах загальної середньої освіти району створено безпечні умови для перебування, праці та навчання учасників освітнього процесу. На ці заходи було використано 4 мільйони 800 тисяч гривень субвенції як державної так і сільських рад.  Найбільше коштів виділила Світанківська сільська рада. З місцевого бюджету було виділено 1 мільйон 669 тисяч гривень на поточні ремонтні роботи закладів освіти. Для забезпечення НУШ було виділено 1033,7 тис.грн.з  місцевого бюджету та 719,2 з державного бюджету.

Завершився серпневий форум відзначенням подяками Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації та Переяслав-Хмельницької районної ради з грошовою винагородою педагогічних колективів за підготовку закладів до нового навчального року в умовах становлення Нової української школи та педагогічних працівників. ... Читати далі »

Переглядів: 358 | Додав: Оса | Дата: 30.08.2018 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz