Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2019 » Квітень » 16

В березні та на початку квітня цього року вихованці Будинку дитячої та юнацької  творчості, а також учні ЗЗСО взяли участь в конкурсі  журналістської творчості для старшокласників  «НОВІ  В МЕДІА», ініційованому Інститутом журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка.

            До участі у конкурсі запрошувалися  учні 9-11 класів, які є авторами оригінальних творів (нарисів, есе, екранних зарисовок, виступів у кадрі (блогерство), фото-, відеорепортажів). Серед поданих в Будинок дитячої та юнацької творчості робіт були відібрані кращі та надіслані  в Інститут журналістики Київського університету імені Бориса Грінченка для участі у Всеукраїнському конкурсі. І ось – бажаний дзвінок. 13 квітня учениць Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів та вихованок Будинку дитячої та юнацької творчості: Галенко Дарину (відео «Як наші вчителі добираються в школу»),  Онищенко Анастасію  (нарис "Смаколик 45 року") та Сорочан Дарину ( есе Українське слово"), Циблівської ЗОШ І-ІІІст.-  Вакуленко Анну (відеосюжет «Чисте довкілля – справа кожного!»), ученицю Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів Ясінську Тамілу  (нарис Мама. ЖІНКА") та учениць Пристромської ЗОШ І-ІІІст. Базяк Ліліію (відеокліп "Я б забула...") та  Небрат Катерину (есе "Анорексія") запрошують на урочисте нагородження. Відвідавши захід,  всі дівчата отримали сертифікати учасників Всеукраїнського конкурсу, подарунки та подивилися святковий концерт. А  учениця Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст. Онищенко Анастасія стала однією з переможниць цього конкурсу. Журі сподобався її нарис «Смаколик 45 року». Крім подарунку Настя також отримала сертифікат на перевагу у вступі до університету та 10 % знижки при вступі на навчання за контрактною формою. А навчила її володіти словом вчитель української мови та літератури цього ж таки закладу Барабаш Любов Миколаївна. Щиро вітаємо всіх та зичимо подальших перемог.

Заступник директора БДЮТ Науменко Л.П. ... Читати далі »

Переглядів: 246 | Додав: Оса | Дата: 16.04.2019 | Коментарі (0)

 Пісня завжди мала велике значення в житті українців. Вона найяскравіше передає менталітет нашого народу, допомагає глибоко пізнати його історію, естетичні  та духовні цінності, а також сподівання людей на майбутнє.

«Хто не зачарований нею, хто не згадує її, як своє чисте, прозоре дитинство, свою горду юність, своє бажання бути красивими і ніжними, сильними і хоробрими?» — писав про українську пісню великий митець О. Довженко.

Українська народна пісня завжди славилася надзвичайною красою, мелодійністю, природною вишуканістю, зачаровувала яскравими образами та порівняннями. Вона впливає на серця людей, пробуджує відчуття самосвідомості, приналежності до рідної країни, до української землі. І саме в цьому можна було переконатися на конкурсі української народної пісні «Переяславщина співуча», який традиційно по весні  проводиться Будинком дитячої та юнацької творчості.

Цьогоріч конкурсанти з восьми закладів загальної середньої освіти Переяслав-Хмельницького району та БДЮТ  змагалися за право називатися кращими в номінаціях «соло», «дуети», «тріо», «квартети» та «ансамблі» в трьох вікових групах. На противагу минулим рокам учасників було небагато.

Найкраще проявили себе солісти старшої вікової групи. Особливо зачарувала своїм співом Вікторія Кутова, вихованка гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості «Хоровий спів» на базі Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» (керівник Шарій І.В.). Проникливо та душевно вона виконала пісню «Цвіте терен», за що журі поставили їй найвищі бали і, як результат, перше місце. Друге місце вибороли учениці Великокаратульської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Галенко Дарина та Веклюк Апполінарія (керівник Онищенко Л.І.), на третьому місці Вікторія Пічка зі Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» (керівник Фесун Л.І.). В середній віковій категорії Дарина Канівець з Лецьківського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ» (керівник Стригун Є.О.) та  Корнієнко Вікторія з Вовчківського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» (керівник Дубина Д.О.) були другими. Перше місце журі не визначало. А ось в молодшій категорії були визначені лише два треті місця – це Юрчишина Богдана, учениця Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» (керівник Білоус Л. В. ) та Свиридон Дар’я, учениця Пристромської ЗОШ І-ІІІ ст.(керівник Самійленко Н.А.).

         На жаль, всі  дуети співали в унісон, не було чути поділу на голоси, тому журі визначили тільки треті місця. Це дуети з Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» та два дуети з Будинку дитячої та юнацької творчості. По третьому місцю отримали і ансамблі молодшої та середньої вікової групи вихованців гуртка «Вокальний» Будинку дитячої та юнацької творчості (керівник Погребна Л.С.).

Можливо деякі конкурсанти трішки недопрацювали, але старалися всі.

По завершенню конкурсу голова журі Ткаченко Олена Миколаївна, кандидат педагогічних наук, старший   викладач кафедри мистецьких дисциплін і методик навчання ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди», подякувала всім за участь та пророблену роботу при підготовці до конкурсу, а також надала рекомендації керівникам, щодо підготовки вокалістів.

Залишається побажати, щоб підростаюче покоління не забувало про велику силу української пісні, бо поки живе наша пісня – живе наш народ. В піснях безсмертя нашого народу.

Живи вічно, пісне! Живи вічно український народе!!!

 

Заступник директора БДЮТ Науменко Л.П. ... Читати далі »

Переглядів: 244 | Додав: Оса | Дата: 16.04.2019 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz