Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2019 » Квітень » 19 » Діти взяли участь в мистецькому челенджі
16:10
Діти взяли участь в мистецькому челенджі

18 квітня діти та навіть дорослі, які виявили  бажання навчитися малювати, взяли участь в мистецькому челенджі, що  проводився Будинком дитячої та юнацької творчості в Районному  Будинку культури. Захід проводився за ініціативи Центру творчості дітей та юнацтва Київщини під назвою «Великі художники Київщини» в рамках  року дитини.

Загалом 26 дітей  подали заявки на участь у заході. Метою челенджу стала популяризація благодійництва серед дітей та учнівської молоді, об’єднання зусиль дорослих і дітей задля основної благодійної мети – підтримки онкохворих дітей Київської  області та надання можливості учасникам челенджу розкрити в собі нові здібності й дати поштовх до творчого самовираження.

Несприятлива екологічна ситуація – одна із причин виникнення злоякісних новоутворень у дітей, більшість з яких вже народжуються з цим страшним діагнозом. Тільки за останні п’ять років кількість хворих дітей збільшилась на 15%. Щорічно в Україні діагностується понад 1500 випадків нововиявлених злоякісних утворень у дітей. Лікування таких дітей – процес довготривалий та вимагає багато коштів.  Онкохворим дітям та їхнім батькам важливо знати, що вони не одинокі у своїй біді, що їм готові допомогти у боротьбі за право на життя.

Тему челенджу кожен позашкільний заклад обирав самостійно.  Темою  нашого заходу стала – «Моя мрія – квітуча Україна». Кожен учасник обрав собі свій напрям. Хтось –  пейзаж, хтось – арт-портрет, а хтось обрав декоративний розпис. А допомагали в цьому юним художникам керівники гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості та його вихованці. Ольга Дубіська, керівник гуртка БДЮТ «Чарівні пальчики» на базі Пристромської ЗОШ І-ІІІст., показала, як працювати з пейзажем. Анастасія Дубина, керівник гуртка  БДЮТ «Чарівна палітра» на базі Гайшинського  НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» ознайомила з технікою «арт-портрет», а Ніна Дідичук, керівник гуртка «Майстерня умілих рук» на базі Циблівської ЗОШ І-ІІІступенів, навчала декоративному розпису.

Оцінювало роботу і визначало переможців компетентне журі у складі

голови журі – Дубини Т.А., начальника відділу освіти Переяслав-Хмельницької РДА; Петрик О. О., в.о. завідувача районного методичного кабінету,

Пурденко І. Г., заступника директора районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Фартишевої О. Ф., вчителя образотворчого мистецтва Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ»; Щоки Г. М, вчителя образотворчого мистецтва Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст. та Кисляк Н. О., керівника гуртка «Народні умільці» Пристромської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

За рішенням журі переможцем стала вихованка гуртка «Чарівні пальчики», учениця Пристромської ЗОШ І-ІІІст. Базяк Лілія. Її картину буде представлено на аукціоні під час проведення благодійного заходу «Дитячі мрії», виручені кошти від якого підуть на допомогу онкохворим дітям.

Заступник директора БДЮТ, Науменко Л.П.

Переглядів: 259 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz