Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2015 » Травень » 22 » Дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Весна у «Київській Русі»
09:02
Дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Весна у «Київській Русі»

          16 травня в центрі культури Київської Русі «Парк «Київська Русь» в селі Копачів Обухівського району відбувся обласний дитячий фольклорно-етнографічний фестиваль «Весна у «Київській Русі». Цікаво, змістовно, а головне – з користю для здоров’я пройшов цей день для представників учнівських колективів Соснівського НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ», Полого-Вергунівської ЗОШ І-ІІІст., Пристромської ЗОШ І-ІІІст. Цікаво – бо в цей день переплелися історія і сучасність. По «вулиці майстрів», де  проходила сучасна виставка декоративно-ужиткового мистецтва «Славимо край, де родилися ми» велично походжали стародавні лицарі в обладунках, а таємничі княгині проїжджали верхи на конях.

            Гуртківці нашого району також презентували  свої роботи на виставці. Глядачі були  в захваті від декоративно розписаних дощечок, панно  вихованців гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Циблівської ЗОШ І-ІІІст. «Майстерня умілих рук» (керівник Дідичук Ніна Іванівна), біомозаїки та виробів з дерева вихованців гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Полого-Вергунівської ЗОШ І-ІІІст. «Майстерність»  (керівник Солодуха Ярослав Трохимович),  домашніх оберегів вихованців гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст. «Майстерня умілих рук» (керівник Порало Лідія Василівна), вишивки бісером  вихованців гуртка Будинку дитячої та юнацької творчості на базі Полого-Вергунівської ЗОШ І-ІІІст. «Бісерне диво» (керівник Авраменко Тетяна Василівна).

            В передградді «Янчено поле» всі могли дивитися святковий концерт «Барви рідної землі» за участю дитячих фольклорних колективів області.

            Змістовно провели діти свій час, бо на майстер-класах за участю народних майстрів Київщини та вихованців гуртків декоративно-ужиткового мистецтва навчальних закладів «Вулиця народних ремесел» діти та й дорослі могли багато чому цікавому навчитися: ліпити з глини, виготовляти ляльки-мотанки, декоративному розпису, гончарству, соломо-, лозо- та бісероплетінню, ткацтву бісером, висипанню з ниток, квілінгу, в’язанню гачком, писанкарству та іншому.

           І,  головне - з користю для здоров’я провели цей день діти, бо мали змогу на свіжому повітрі брати участь  у дитячій  ігровій  програмі «Веселкові розваги» та стати учасниками театралізованого дійства «Слов’янські ігри та забави» за участю дитячих фольклорних колективів Київщини та артистів театру «Парк Київська Русь». Але, мабуть, найцінніше, що приніс учасникам фестиваль – це нові грані спілкування з друзями  та велике емоційне піднесення.

Учні Переяслав-Хмельницького району та вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості вдячні Кузьменку Олександру Івановичу, депутату Переяслав-Хмельницької районної ради,  за постійну тісну  співпрацю  та та допомогу  в організації  поїздки 

Переглядів: 566 | Додав: Osa77 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz