Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2019 » Квітень » 26 » Інструктивно-координаційна зустріч
19:28
Інструктивно-координаційна зустріч

Реформування системи освіти на рівні держави ставить перед педагогами нові вимоги і нові задачі. Для кращого розуміння орієнтирів в організації виховного процесу в контексті розвитку Нової української школи, а разом з нею культури демократії, 23 квітня 2019 року на базі БДЮТ пройшла інструктивно-координаційна зустріч ЗВР, ПО ЗЗСО Переяслав-Хмельницького району на тему: «Реформування системи освіти Переяслав-Хмельницького району: висока якість, інтеграція у світовій простір». У роботі взяли участь Петрик Олена Олексіївна, виконувач обов’язків завідувача районного методичного кабінету, представники всіх закладів загальної середньої освіти району, адміністрація та методисти БДЮТ.

Розпочала зустріч Тетяна Красюк, директор Будинку дитячої та юнацької творчості, яка наголосила на важливості виховного чинника в житті сучасної школи, зміни парадигми освіти від колективної до особистісно орієнтованої, принципах дитиноцентризму та прозорості і публічності діяльності закладів, важливості партнерства з батьківською громадськістю. Особливу увагу Тетяна Василівна звернула на висвітлення інформації про життя в закладах як на шпальтах місцевої газети, так і на сайтах закладів, відділу освіти та в соціальних мережах. Про актуальні питання охоплення учнів закладів освіти району позашкільною освітою в районах, містах, об’єднаних територіальних громадах.

Про стан функціонування та діяльності органів учнівського самоврядування районів, міст, територіальних громад як осередків громадського самоврядування розповіла Яна Яковенко, керівник гуртка.

Теоретичний блок складався з виступів Людмили Науменко, заступника директора з НМР, «Організація та зміст виховної роботи в умовах освітніх змін» та Ніни Дідичук, педагога-організатора Циблівської ЗОШ І-ІІІ ст., «Виховання на цінностях як ключовий компонент освітнього процесу».

Під час практичного блоку увазі учасників заходу були представлені тренінги з використання методу тихої дискусії в роботі з класними керівниками.

Учасники інструктивно-координаційної зустрічі при підведенні підсумків вирішили:

- розробити спільну стратегію дій щодо організації виховного процесу в контексті розвитку культури демократії та нової української школи, наріжним каменем якої буде побудова дієвих партнерських відносин з батьківською громадськістю;

- формувати компетентнісне освітнє середовище для розбудови культури демократії та забезпечення мирного співіснування в культурно різноманітних суспільствах;

- сприяти створенню безпечного освітнього середовища;

- здійснювати профорієнтаційну роботу в закладах із застосуванням особистісно зорієнтованого, діяльнісного та компетентнісного підходів до формування свідомого професійного самовизначення кожного учня;

- активізувати роботу з органами учнівського самоврядування, як складовою частиною органу громадського управління закладом освіти.

Тетяна Красюк, директор БДЮТ

Переглядів: 269 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz