Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2019 » Лютий » 28 » Калиновий дзвін - 2019
22:39
Калиновий дзвін - 2019

Незбагненна влада пісні над людиною. Вона примушує радіти й плакати, може допомогти пережити горе, зняти душевний стрес, вилікувати сердечні рани.
Пісня здатна об'єднувати людей, і в цьому її найбільша сила. Коли поринаєш у світ пісні, то вже на другий план відходять життєві негаразди й турботи, залишається тільки влада мистецтва, яке очищає душу від усього несуттєвого, мізерного, буденного, підносить нас до висот розуміння смислу життя.
       Від гарної пісні світлішає похмурий день, зникає втома, з'являється бажання творити добро, прощати зло, любити людей і весь цей незбагненно прекрасний у своїй гармонії світ...Пісня – це магія душі. І в цьому можна було переконатися на районному етапі обласного дитячо-юнацького конкурсу
виконавців сучасної пісні «Калиновий дзвін», який був проведений Будинком дитячої та юнацької творчості  27 лютого в районному Будинку культури.

Лейтмотивом заходу стала патріотична тематика. Ятрили душу пісні, де кожен рядок – то любов до рідної землі, сльози матерів з благанням зберегти життя синам-захисникам України, віра та надія на краще майбутнє.

Учасниками  відбіркового туру фестивалю «Таланти твої, Переяславщино!»  - конкурсу виконавців сучасної естрадної української пісні «Калиновий дзвін»   стали близько 70 юних вокалістів з 10 закладів освіти району та Будинку дитячої та юнацької творчості. Найбільше було представлено шанувальників пісні, які виступали із сольними номерами. Їх було 14, а також в конкурсі взяли участь 3 дуети, тріо, 4 квартети, 4 ансамблі та хор .

На розсуд журі конкурсанти представили пісні в різних музичних напрямках та стилях. Вік учасників конкурсу – від 6 до 17 років. Загалом перед журі стояло завдання вибрати кращі номери, які будуть представлені  на заключному святі фестивалю «Таланти твої, Переяславщино» та продовжать боротьбу в обласному етапі даного конкурсу.

            Відомі хіти українських виконавців, що стали символом нашої епохи, глядачі в залі співали разом з конкурсантами. І так хочеться всім цим дітям та їхнім керівникам сказати: «Дякую!». За пережиті емоції, яскраві враження, просто за те, що вони співають. У такі хвилини спливають у пам’яті слова Івана Драча: «А пісня – це душа. З усіх потреб потреба». Хочете переконатися в цьому – завітайте на наступний  районний  конкурс виконавців  української народної  пісні «Переяславщина співуча», що відбудеться на початку квітня 2019 року у приміщенні Районного будинку культури.

І хоча всі співали добре, але конкурс є конкурс, і тому за рішенням журі переможцями стали:

в молодшій віковій категорії в номінації «Соло» перемогу отримала Ситіна Віолета, учениця  Лецьківського  НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ» (керівник Стригун Є.О.), друге місце виборола Руденко Мирослава, учениця  Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст.- ДНЗ», (керівник Фесун.Л.І.),  третє місце розділили Боярчук Сніжана, вихованка гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІступенів (керівник Погребна Л.С.), та Мороз Мар’яна, вихованка гуртка «Майстерня умілих рук» БДЮТ на базі Циблівської ЗОШ І-ІІІст. (керівник Дідичук Н.І.).

В середній віковій групі серед солістів  перемогу отримала Ольховик Вікторія, вихованка гуртка «Майстерня умілих рук» БДЮТ на базі Циблівської ЗОШ І-ІІІст. (керівник Дідичук Н.І.). Друге місце виборола учениця Вовчківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст.-ДНЗ» Корнієнко Вікторія (керівник Дубина Д.О.).Третє розділили вихованка гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Погребна Л.С.) Бондаренко Діана та  учениця Малокаратульського НВО «ЗОШ І-ІІст. - ДНЗ» Хіміч Даша (керівник Захарчук Г.Г.).

В старшій віковій категорії найкращою солісткою визначено Пічку Вікторію, ученицю Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ») (керівник Фесун.Л.І.).

 Друге місце  розділили Надід Юрій, учень Великокаратульської ЗОШ І-ІІІст. (керівник Корнійчук О.Г.) та Кутова Вікторія, учениця Гайшинського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ» (керівник Шарій І.В.).

Серед дуетів перше місце  отримав дует вихованців гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Погребна Л.С.) у складі Курилко Анни та Мамітька Станіслава, друге місце у вихованців цього ж таки гуртка Кузьменка Сергія та Юнашкевича Олексія, а третє – в учениць Пристромської ЗОШ І-ІІІст. Свиридон Анни та Дар’ї (керівник Самійленко Н.А.).

Тріо вихованок вокального гуртка БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Погребна Л.С.) у складі Кузьменко Каріни, Кузьменко Яни та Курилко Анни отримали друге місце.

Серед квартетів трьох вікових груп перше місце отримав квартет «Квінта» (середня вікова група) з Циблівської загальноосвітньої школи І-ІІІст. (керівник Дідичук Н.І.). В молодшій віковій групі квартет вихованців гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Погребна Л.С.) посів друге місце. В середній – друге місце посів знову ж таки квартет вихованців гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІступенів (керівник Погребна Л.С.), а в старшій групі друге місце отримав квартет Світанківського НВО «ЗОШ І-ІІст.-ДНЗ») (керівник Фесун.Л.І.).

В номінації «Ансамбль» перше місце не визначалось. В молодшій віковій групі друге місце отримав ансамбль вихованців гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Погребна Л.С.), в середній віковій групі друге місце - ансамбль «Червоні маки» знову ж таки гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів, а третє – ансамбль з Пристромської ЗОШ І-ІІІст. «Країна мрій» (керівник Дубина Д.О.).

Хору гуртка «Вокальний» БДЮТ на базі Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ступенів (керівник Погребна Л.С.) журі присудили друге місце.

Нагородження переможців та призерів традиційно відбудеться на заключному святі обдарованих дітей.

Сподіваємось,  що конкурс сприятиме відкриттю нових талантів та обдарувань. Тож нехай щастить вам юні мистецькі паростки, творчих успіхів вам та натхнення!

 

Науменко Л.П., заступник директора БДЮТ

Переглядів: 370 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz