Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2017 » Серпень » 24 » ПЕРЕЯСЛАВЩИНА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ
10:13
ПЕРЕЯСЛАВЩИНА ВІДЗНАЧИЛА ДЕНЬ ДЕРЖАВНОГО ПРАПОРА УКРАЇНИ ТА ДЕНЬ НЕЗАЛЕЖНОСТІ УКРАЇНИ

23 серпня 2017 року о 09:00 годині на центральній площі міста Переяслава-Хмельницького в день відзначення Дня Державного Прапору України відбулося урочисте підняття українського стягу найкращими школярами Переяславщини. До жителів міста та району із вітальними словами  звернулися голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін, голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда, міський голова міста Переяслав-Хмельницький Тарас Костін, які наголосили, що ця визначна дата започаткувала нову епоху в житті нашої країни, законодавчо закріпила вікові прагнення народу до національного відродження, духовної свободи та економічного зростання. Зараз перед нашим суспільством постали виклики, які перевіряють на міцність прагнення українського народу до самостійності та незалежності.

Вже традицією стала церемонія  вручення молоді Переяславщини паспортів Громадянина України, яку з великим задоволенням провели очільники міста та району.

На площі зібралася велика кількість громадян, які  відчуваючи свою приналежність  до державного свята, з радістю спостерігали невелику, але патріотичну концертну програму.

З нагоди відзначення Дня Державного Прапору України та Дня незалежності України керівництво міста та району поклали квіти до пам’ятного знаку Небесній Сотні, Меморіального кургану Слави та пам’ятника Тарасу Шевченка.

А тим часом біля районного будинку культури була організована спортивна програма, присвячена Дню незалежності України (серед спортсменів та людей з обмеженими фізичними можливостями), акція «Прапор Миру», святкова фото-локація «З Україною в серці!», презентація фотостенду «Переяславщина барвиста», фестиваль вишитих рушників «Вишивана моя Україна», виставка-презентація туристичного потенціалу Переяславщини, інформаційна дошка «Переяславщина у цифрах та фактах».

Урочистості з нагоди відзначення державних свят «З  Днем незалежності  тебе, велична і свята!» в районному будинку культури розпочалися хвилиною  мовчання та молитвою  за  життя   наших  військовослужбовців   та  за  мир в Україні, яку зачитав благочинний Переяслав-Хмельницької єпархії, настоятель храму Воскресіння Хрестового УКП КП протоієрей отуць Іоан.

З вітальними словами до всіх присутніх звернулися виконуючий обов’язки голови Київської обласної ради Володимир Майбоженко, голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін, голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда, міський голова міста Переяслав-Хмельницький Тарас Костін та розпочали церемонію нагородження тих людей, які  своєю  працею  та  відданістю своїй  справі   творять   життєві     сторінки  Переяславщини.

Володимир Майбоженко вручив Подяки від Київської обласної ради трьом жителям Переяславщини, а в подарунок ще кожен отримав державний прапор з символікою обласної ради.

Подяки з грошовою винагородою від голови райдержадміністрації та голови районної ради отримали 5 колективів державних установ та організацій та 33 жителя району.

Також грамоти з медалями були вручені людям з обмеженими фізичними можливостями, переможцям спортивних змагань, які проводилися цього дня біля РБК.

Гарного та святкового настрою дарували присутнім виступи артистів Переяславщини – Юлії Ковалівської, Миколи Гриценка, Валентина Жуль, колективу  «Реверанс», колективу «Благовіст», гурту «Родослав», Андрія  Мосієнка, Лесі Горобець, дуету Наталії Ходан та Володимира Артюха,   сімейного дуету Салтикових, колективу Орфей та Оксани Сумченко.

Завершилися урочистості патріотичною  акцією  з’єднання  вишитих  рушників громад  в одне ціле полотно району.

Переглядів: 342 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz