Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 25 » Подорож у світ театру
20:22
Подорож у світ театру

Слова Миколи Гоголя про те, що театр може сказати світові чимало доброго, точно визначають сутність цього виду мистецтва.     

У рамках районного фестивалю «Таланти твої, Переяславщино!» та до Міжнародного дня театру Будинком дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації був проведений конкурс театральних колективів та гумористів «Театральні обрії».

На сцені, звичайно, не було професійного світла,  ефектів, розмаїття барв та звуків. Але видно було працю дітей та педагогів, їхню фантазію і захопленість, які допомогли їм створити особливу атмосферу в залі, перенести глядачів у світ своїх героїв.

Найбільше глядачам та журі  сподобались вистава за  мотивами комедії «По-модньому» Михайла Старицького у виконанні  театрального колективу Світанківського НВО (керівник Гавриленко К.Д.) – І місце, казка на новий лад  «Вовк та семеро козенят» у виконанні театрального колективу Дівичківської ЗОШ  (керівник Демчук Т.І) – ІІ місце та виступ колективу Пристромської ЗОШ (керівник Широкова Т.Р.) – ІІІ місце.     

Серед дуетів найбільше оплесків отримав дует міміки з Пристромської ЗОШ, як результат - І місце. На другому місці дует з Жовтневої ЗОШ, який переніс глядачів в феєричний світ   «Лісової пісні» Лесі Українки (керівник Пайвель Н.Г.). Третє місце розділили дуети  Світанківського НВО. Не залишив байдужими глядачів виступ сценічного квартету       Світанківського НВО з уривком з п’єси Тараса Шевченка «Назар Стодоля».

Море сміху подарували глядачам виступи гумористів, які змагалися в трьох вікових категоріях . І місця отримали Арбузова Аліса ( Великокаратульська  ЗОШ І-ІІІ ст.),

Пічка Вікторія (Світанківське  НВО) та Карнарук Валентин (Лецьківське НВО)

Другі місця - Бондар Вікторія (Світанківське  НВО), Кравченко Яна (Соснівське НВО) та

 Івлєв Вадим (Світанківське  НВО).

Треті - Юхименко Владислав (Переяславське НВО), Гвоздиченко Ярослав (Циблівська   ЗОШ)

Для дітей гра - природна потреба, у грі вони відтворюють життя і своє розуміння світу. Тому шкільні самодіяльні вистави не лише сприяють самовиявленню, а й стають одним з найпринадливіших засобів виховання, дають дітям усвідомлення власної значущості. Відбувається найголовніше – самопізнання та емоційне пізнання світу, виховання культури почуттів, без чого неможливо бути справжньою людиною.

                                                                                                               Л.П.Науменко, заступник             

                                                                                                                  директора БДЮТ

Переглядів: 446 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz