Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2014 » Березень » 20 » Семінар-практикум педагогів-організаторів
19:08
Семінар-практикум педагогів-організаторів
   19 березня 2014 року на базі Улянівської ЗОШ І-ІІІ ст. відбувся семінар-практикум педагогів-організаторів на тему «Національно-патріотичне виховання як фактор цілісного формування особистості». 27 педагогів-організаторів загальноосвітніх навчальних закладів району оглянули виставку дитячих робіт «Скарби рідного краю» та ознайомилися з особливостями організації патріотичного виховання у системі виховної роботи школи, про які розповіла педагог-організатор Одинець Н.М.
  Учні 1-4 класів підготували свято «А над світом українська вишивка цвіте», на якому презентували власноруч вишиті рушники.
  Святкуванню 200-річчя від Дня народження Т.Г. Шевченка була присвячена композиція літературно-музичної вітальні «На перехресті музи й долі…».
  На святі «Мій рідний край, моя земля» було проведено презентацію книги «Сторінки історії Улянівки та Тарасівки», написаної до 90-ої річниці заснування сіл односельчанами Кролевець Катериною та Каплюк Вірою. В книзі висвітлено окремі сторінки історії сіл, велика увага приділена трагічним подіям періоду голодомору 1932-1933 років, Великої Вітчизняної війни, післявоєнної відбудови, трудовим будням жителів та соціально-культурному розвитку.
  Народознавче свято «Сорок святих» ознайомило усіх присутніх з народними традиціями українського народу в цікавій ігровій формі. Першим найбільшим святом яке відкриває весняний цикл є День Сорока Святих. Природа починає прокидатися від зимової сплячки і люди з нетерпінням чекали весну. Першим вісником весни є приліт перелітних птахів. Саме на сорок святих влаштовували обряд зустрічі пернатих. Для цього жінки напередодні випікають оригінальне печиво - у вигляді «жайворонка» або «голуба». Потім це печиво, або дарують сусідам, або ж вивішують на деревах. Ще влаштовують обряд спалення солом'яного опудала яке символізує зиму. Дівчатам необхідно пригостити хлопців сорока варениками з сиром, школярі приносили своєму вчителеві сорок бубликів.
  З метою створення інноваційного навчально-виховного середовища загальноосвітнього навчального закладу, забезпечення освітньо-культурних потреб дітей, підвищення науково-методичної компетентності й професійної майстерності педагогів щодо національно-патріотичного виховання учасники семінару-практикуму виробили наступні рекомендації:
 1. Організувати у навчальних заклад виставки фото- та архівних документів, що ілюструють становлення та розвиток української державності. Протягом року, педагоги-організатори.
 2. У планах роботи класних керівників та школи передбачити заходи з патріотичного виховання дітей та молоді. Педагоги-організатори, до 01.06.2014 р.
 3. Заняття у навчальних закладах розпочинати з підняття Державного прапора України та виконання Державного Гімну України. Постійно, керівників закладів освіти, педагоги-організатори.
 4. На web-сайтах закладів освіти висвітлювати заходи з національно-патріотичного виховання Постійно, педагоги-організатори.
 5. Забезпечити висвітлення заходів патріотичного виховання дітей та молоді в засобах масової інформації. Постійно, керівників закладів освіти, педагоги-організатори.
 6. Здійснювати заходи (тематичні вечори, конференції тощо) з вивчення історії та культури України. Постійно, педагоги-організатори.
Переглядів: 598 | Додав: Osa77 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz