Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2016 » Березень » 23 » Виховуємо духовно-моральні почуття
23:53
Виховуємо духовно-моральні почуття

Враховуючи суспільно-політичну ситуацію, що склалася в Україні, усе більшої актуальності набуває виховання в молодого покоління духовно-моральних цінностей, а саме:  почуття патріотизму, відданості загальнодержавній справі,  зміцнення країни, активної громадянської позиції . Навчальний заклад має стати для кожної дитини осередком становлення громадянина-патріота України, готового самовіддано розбудовувати країну як суверенну, незалежну, демократичну, правову, соціальну державу. Саме тому на базі Ковалинського НВО « ЗОШ І – ІІ ступенів – ДНЗ»  16  березня 2016 року відбувся   семінар-практикум  для  педагогів-організаторів на тему: «Роль духовно-морального виховання у формуванні світогляду школярів».

Учасників семінару привітали  учні школи  та директор НВО Руденко Світлана Василівна.

Мету та завдання семінару висвітлила Науменко Людмила Петрівна, в.о. директора  БДЮТ,  яка звернула увагу учасників семінару на доцільність формування у підростаючого покоління основних духовно-моральних цінностей: любові до рідної землі, держави, родини, народу; толерантного ставлення  до інших народів, культур і традицій; виховання почуття духовної єдності населення усіх регіонів України, спільності його культурної спадщини та майбутнього.

Педагог-організатор Ковалинського НВО Молоштан Ольга Василівна презентувала свій досвід роботи «Роль духовно-морального виховання у формуванні світогляду школярів». Вона висвітлила головне завдання та виховну мету навчального закладу по даній проблемі. У своєму виступі наголосила, що духовно-моральне виховання школярів необхідно здійснювати систематично, цілеспрямовано і наполегливо.

    Далі в програмі семінару – свято « На гостинах у народної казки», яке провела вихователь ДНЗ Олишевець Олена Іванівна. Цеі театралізоване дійство, яке передбачало інсценізацію пісень, казочок не залишило байдужих в залі. Дуже проникливо звучали емоційні,  по-дитячому щирі виступи дошкільнят.

Наступною  сторінкою семінару була гра «Подорож до Країни Ввічливості та Добра» . Провела цей виховний захід з учнями  2- 4  класів педагог-організатор, в ході  якого акцентувала увагу  дітей   на вміння творити добро в повсякденному житті, поважати людей, бути щирими, доброзичливими.

Релаксацією для учасників семінару став тренінг « Пісочна терапія», який провела практичний психолог НВО  Безух Аліна Михайлівна. На згадку про тренінг педагоги-організатори залишили собі невелечкі сувеніри.

На завершення практичної частини семінару всі стали глядачами захопливої музичної композиції « Хай в серці кожної дитини живе любов до України», підготували яку педагог-організатор Молоштан О.В., керівник танцювального гуртка Олійник В.В. та вчмтель музики Погребний І.І. Учасниками дійства були учні  5 – 9 класів.

  Підведення підсумків семінару відбулося в формі методичних поседеньок. Виконуюча обов’язки директора БДЮТ Науменко Л.П. проаналізувала роботу закладу  освіти з даного напрямку та проведені заходи. Відбувся  обмін досвідом із даної проблеми.

   Семінар було проведено на високому методичному рівні.

 Керівник  методичного об’єднання педагогів-організаторів,

педагог-організатор  Циблівської ЗОШ І-ІІІст. Дідичук Н.І.

Переглядів: 497 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz