Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2016 » Грудень » 25

21 та 22 грудня 2016 р. працівниками Будинку дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації, на базі ДВНЗ «Переяслав-Хмельницький ДПУ імені Григорія Сковороди», було проведено І (районний) етап Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України. У рамках конкурсу було організовано роботу 16-ти секцій у 7-ми наукових відділеннях (25 робіт), що дало змогу представити значну кількість робіт юних дослідників з різних сфер наукового знання. Одним з найважливіших та найвідповідальніших етапів змагання є захист науково-дослідницьких робіт. Він дає змогу виявити рівень самостійності дослідження та особистий внесок у нього автора, глибину володіння учнем матеріалом і вміння аргументувати власну точку зору. Цьогорічний захист пройшов на високому організаційно-методичному та науковому рівні. Це стало можливим завдяки, перш за все, авторитетному та компетентному журі, до складу якого увійшли викладачі університету та методисти районного методичного кабінету відділу освіти Переяслав-Хмельницької РДА.

Робота конкурсу-захисту почалася вчасно. Члени журі звернулися з напутнім словом до доповідачів, привітали з участю в конкурсі. На належному фаховому рівні ними було здійснено попереднє рецензування учнівських робіт, за результатами якого вдалося з’ясувати важливі моменти під час захисту. Члени журі суворо стежили за дотриманням регламенту і норм наукової етики, задавали тон справжньої наукової дискусії, висловлювали цінні поради й настанови юним дослідникам, об’єктивно та неупереджено оцінювали представлені роботи і визначали переможців. Тематика представлених до захисту науково-дослідницьких робіт учнів охоплювала широкий спектр наукового знання. Увага молодих учених була присвячена різним його галузям та аспектам: теоретичним і прикладним, глобальним і суто регіональним, інноваційним і традиційним. До честі переважної більшості учасників І етапу варто віднести високий рівень науковості, залучення широкого кола джерел та опанування фахової літератури, аргументованість, послідовність і креативність викладу матеріалу. Разом з тим, не обійшлося й без певних недоліків, які, в цілому, не зіпсували позитивного враження від процедури захисту. Мали місце також доповнені та доопрацьовані роботи, що були представлені на минулорічному конкурсі-захисті. У цілому, роботу секцій наукових відділень І етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів – членів МАН України у 2016 р. можна охарактеризувати як плідну і конструктивну. Юні дослідники, що взяли в ній участь, мали гарну можливість представити результати власної наукової діяльності, отримати цінні рекомендації та настанови від авторитетного журі, набути неоціненного досвіду і знайти нових друзів-однодумців.

Робота секцій відбувалась у режимі доповіді учня-дослідника та запитань до нього членів журі й учнів. Варто зауважити, що за глибину і конкретність запитань учням додатково виставляли оцінки. Тому учні активно ставили запитання доповідачам, їхні запитання були достатньо адекватними, хоча тематика для них часто була мало знайомою. Для виявлення самостійності у підготовці конкурсних робіт члени журі часто ставили доповідачам уточнювальні запитання.

Мультимедійні презентації робіт більшості учасників складені грамотно, наочний матеріал підібраний і представлений чітко та логічно. Оформленню твердої копії робіт члени журі також приділили увагу і зробили зауваження щодо складання бібліографії та посилань, правильного визначення предмета та об'єкта дослідження.

За результатами заочного оцінювання, контрольних робіт та захисту науково-дослідницьких робіт було визначено переможців та оформлено протоколи (додається)./251216/1zagalnij_protokol_ocinjuvannja_1.doc і /251216/2zagalnij_protokol_ocinjuvannja_2.doc  ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: Оса | Дата: 25.12.2016 | Коментарі (4)

«Найбільша перемога –це перемога над собою,
а найганебніше –
це бути переможеним своїми пристрастями»

Демокріт

Цього разу збір лідерів пройшов у домашній теплій атмосфері з чаєм та печивом. 9 грудня 2016 року у Районному будинку культури відбувся районний збір лідерів. Була розкрита тема «Запобігання поширенню тютюнопаління, наркоманії та вживання алкогольних напоїв серед дітей та учнівської молоді».

Керівник гуртка «Лідер», районний координатор учнівського самоврядування Яковенко Я.В., широко розкрила тему «Тютюнопаління та його наслідки». До дітей було донесено інформацію про шкідливість паління, факти та статистику куріння, пасивне паління та ін.. Було показано презентацію для того, щоб учні не тільки почули, а й побачили, як тютюн руйнує наший організм.

На захід був запрошений гість – старший інспектор ювенальної превенції Переяслав-Хмельницького відділу поліції, старший лейтенант поліції Кіряков Олександр Володимирович. Він чітко і ясно, на яскравих прикладах із власного життя, розповів про наслідки тютюнопаління, наркоманії та вживання алкогольних напоїв. А також добавив про кримінальну відповідальність, на цьому етапі діти насторожились.

Для учнів-лідерів було поставлене завдання розкрити тему «Куріння, вживання алкоголю та наркотичних речовин серед підлітків, які навчаються», з ним вони успішно справились. Підготували презентації, виступи, агітбригади, відеоролики, танці та співи. Активну участь у зборі лідерів прийняли Дівичківська, Великокаратульська, Дем’янецька, Пологовергунівська ЗОШ І-ІІІ ст.; Лецьківське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ», Гайшинське та Вовчківське НВО «ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ». ... Читати далі »

Переглядів: 393 | Додав: Оса | Дата: 25.12.2016 | Коментарі (0)

Останні століття в розвитку людства цілком можна вважати періодом розвитку науки. Будь-якій державі потрібні творчі особистості, які здатні забезпечити розвиток цивілізації, адже без таких особистостей, без науки в цілому цивілізація просто загине. Тому пошук, розвиток і підтримка інтелектуалів повинні бути стратегічним завданням державної політики.

         Креативно мисляча молодь здатна творити нове обличчя України. В авангарді ... Читати далі »

Переглядів: 380 | Додав: Оса | Дата: 25.12.2016 | Коментарі (0)

Відповідно до Указу Президента України цього року українці вшановують пам’ять Івана Франка. З цієї нагоди НЦ «МАНУ» розпочав у лютому конкурс есе для учнів 8–11-х класів. Есе школярі мали надіслати на одну із запропонованих тем.

Близько 600 учнів із 21 області України подали свої роботи. Журі, до роботи якого були залучені працівники Інститут ... Читати далі »

Переглядів: 659 | Додав: Оса | Дата: 25.12.2016 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz