Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2018 » Квітень » 03

23 березня 2018 року в Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова працювали 4 обласні профільні наукові школи для учнів – членів МАН у наукових відділеннях фізики та астрономії, математики, комп'ютерних наук, технічних наук. Близько 250 дітей Київщини – учасників наукових шкіл урочисто вітали в актовій залі університету. Серед цих учнів були і 9 наших юних науковців із Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст.

Проректор з наукової роботи, професор кафедри математичного аналізу та диференціальних рівнянь Торбін Григорій Мирославович у зверненні до дітей та їх педагогів наголосив на важливості співпраці університету з Малою академією наук. Світлана Анатоліївна Минзар, директор КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» окреслила напрями співпраці закладів у рамках реалізації проектів Київського обласного територіального відділення МАН України. З вітальним словом до учасників заходу звернувся Сергієнко Володимир Петрович, директор Навчально-наукового інституту неперервної освіти, доктор педагогічних наук, професор, президент Київського обласного територіального відділення МАН.

Продовженням заходу стали заняття в навчальних лабораторіях університету. Юні шанувальники фізики працювали в Науково-дослідному центрі нанофізики. Прикладні аспекти наукових фізичних досліджень для дітей розкривали Січкар Тарас Григорович, професор кафедри загальної та прикладної фізики, кандидат фізико-математичних наук, лауреат Соросівської премії та Сиротюк Володимир Дмитрович, завідуючий кафедри методики навчання фізики та астрономії, доктор педагогічних наук, професор. Учасникам школи надали інформацію щодо вибору тем і методики проведення наукових досліджень, наукового консультування. Захоплення в аудиторії викликали видовищні досліди з електростатики та оптики, кріогенні досліди.  ... Читати далі »

Переглядів: 340 | Додав: Оса | Дата: 03.04.2018 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz