Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2018 » Квітень » 3 » Обласні профільні наукові школи МАН в Національному університеті імені М.П. Драгоманова
23:05
Обласні профільні наукові школи МАН в Національному університеті імені М.П. Драгоманова

23 березня 2018 року в Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова працювали 4 обласні профільні наукові школи для учнів – членів МАН у наукових відділеннях фізики та астрономії, математики, комп'ютерних наук, технічних наук. Близько 250 дітей Київщини – учасників наукових шкіл урочисто вітали в актовій залі університету. Серед цих учнів були і 9 наших юних науковців із Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст.

Проректор з наукової роботи, професор кафедри математичного аналізу та диференціальних рівнянь Торбін Григорій Мирославович у зверненні до дітей та їх педагогів наголосив на важливості співпраці університету з Малою академією наук. Світлана Анатоліївна Минзар, директор КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» окреслила напрями співпраці закладів у рамках реалізації проектів Київського обласного територіального відділення МАН України. З вітальним словом до учасників заходу звернувся Сергієнко Володимир Петрович, директор Навчально-наукового інституту неперервної освіти, доктор педагогічних наук, професор, президент Київського обласного територіального відділення МАН.

Продовженням заходу стали заняття в навчальних лабораторіях університету. Юні шанувальники фізики працювали в Науково-дослідному центрі нанофізики. Прикладні аспекти наукових фізичних досліджень для дітей розкривали Січкар Тарас Григорович, професор кафедри загальної та прикладної фізики, кандидат фізико-математичних наук, лауреат Соросівської премії та Сиротюк Володимир Дмитрович, завідуючий кафедри методики навчання фізики та астрономії, доктор педагогічних наук, професор. Учасникам школи надали інформацію щодо вибору тем і методики проведення наукових досліджень, наукового консультування. Захоплення в аудиторії викликали видовищні досліди з електростатики та оптики, кріогенні досліди. 

У лабораторії фрактального аналізу інтерактивний діалог з МАНівцями побудував Працьовитий Микола Вікторович, декан фізико-математичного факультету, доктор фізико-математичних наук, професор, заслужений діяч науки і техніки України. Цікавим і видовищним була зустріч у науковому відділенні технічних наук. Директор дитячої інженерної академії Боровик Дмитро Віталійович та його вихованці презентували дітям моделі роботів та розповіли про етапи й особливості їх розробки.

Світ сучасних інтернет-технологій для учнів-членів МАН у науковому відділенні комп’ютерних наук відкривали: Франчук Василь Михайлович, декан факультету інформатики, кандидат педагогічних наук, доцент; Войтович Ігор Станіславович, завідувач кафедри комп’ютерної інженерії та освітніх вимірювань факультету інформатики, доктор педагогічних наук, професор; Фенд Олена Миколаївна, доцент кафедри інновацій та інформаційної діяльності в освіті, кандидат технічних наук. Дітей ознайомили з сучасними тенденціями в галузі інтернет-технологій, інформаційного аналізу та інтернет-маркетингу. Однак, безперечно, найбільше захоплення в учнів викликала презентація 3-D принтера та його можливостей.

Для педагогів – керівників науково-дослідницьких робіт у лабораторії освітніх інновацій навчально-мотиваційний практикум провели Гузій Наталія Василівна, завідувач кафедри педагогічної творчості Навчально-наукового інституту неперервної освіти, доктор педагогічних наук, професор, Нестеренко Галина Олегівна, завідувач кафедри інновацій та інформаційної діяльності в освіті ННІО. З педагогами обговорили особливості організації і проведення наукових досліджень в галузі фізико-математичних наук, організаційно-методичного забезпечення роботи з обдарованими дітьми, використання хмарних технологій в організації наукової роботи молоді.

 

 

Переглядів: 344 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz