Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2018 » Травень » 05

 

Сьогодні, 04 травня, у районному будинку культури відбувся конкурс української народної пісні «Переяславщина співуча». Метою конкурсу є популяризація серед дітей та молоді творчої спадщини нашого народу, оволодіння юними співаками художнім та емоційним досвідом за допомогою залучення їх до народної пісенної творчості, спрямування знань, умінь і навичок на активне естетичне осягнення змісту народних пісень, а також визначення переможця, який візьме участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України».

  Вже 15 років поспіль Будинок дитячої та юнацької творчості скликає юних талантів в царині народної пісні на конкурс «Переяславщина співуча». Він заохочує молодь постійно звертатися до співу наших предків-українців, не дає згаснути іскрі захоплення народною піснею у серцях дітей, а лише все яскравіше розпалює її. Прекрасна підготовка деяких конкурсантів пестила слух кожного присутнього в залі. Прозвучало більше 30-ти творів, які виконувалися дітьми різного віку, що прибули до нас як із сіл району, так із об’єднаних територіальних громад. Можливо деякі конкурсанти трішки недопрацювали, але старалися всі.

Пісні нашого народу — то наше багатство. Деякі з них сумно линуть аж до неба, а звідти падають у саме серце, обпікаючи його чимось до болю рідним, а є пісні веселі, бо наш народ любить жартувати. Скарбниця українського народу вміщує безліч пісень: про героїчне минуле, про людську долю і прекрасне кохання, про видатних людей.

Ось ви опинились у нашому степу, серед високих зелених трав, запашних квітів. А то що за звуки? То чумацька пісня, народжена на свіжому повітрі під скрип колес. І раптом ваше серце пронизує якесь дивне почуття бадьорості. Відважна козацька пісня, сповнена любові до рідної землі і бажання воювати за неї до останнього подиху, чується вам.

А якби довелося вам побувати тихої місячної ночі в українському селі, посидіти над теплою річечкою, неодмінно під спів соловейка почули б ви пісню про кохання. «Та пісня мила, та пісня люба, все про кохання, все про любов». А послухайте, якою красою пройняті слова пісні: дівчина порівнюється з зірочкою, квіточкою, а від великої сили кохання оживає природа.

Відкрилося свято жартівливою українською піснею «Підманула-підвела» у виконанні учня Дівичківського навчально-виховного об’єднання Поливяного Єгора (керівник Сумченко Оксана Миколаївна). Вже з перших звуків у залі запанувала атмосфера духовної єдності учасників-конкурсантів, їх керівників та слухачів. Складалося таке враження, що всі дихають в такт з музикою. І хоча конкурс був тривалим, але кожний наступний виступ сприймався з таким же натхненням, як і найперший. Адже від різноманіття конкурсних номерів нудьгувати не доводилося.

Грайлива українська пісня «Вишенька-черешенька» у виконанні дуету вихованців гуртка «Вокальний» на базі Демʼянецької загальноосвітньої школи  Сергія Кузьменка та Олексія Юнашкевича (керівник Погребна Л. С.) примусила зал аплодувати та посміхатися і, як результат -  перше місце. Ліричні пісні «Ніч яка місячна», виконана acapella учнем опорного навчального закладу Студениківського навчально-виховного комплексу Головком  Іллею (керівник Старікова Г.В.),  «Чом ти не прийшов?» - Дяченко Діаною (керівник Ющенко О. В.), ученицею Циблівської загальноосвітньої школи, та «При долині кущ калини», яку виконала Маринчук Сніжана, учениця Дівичківського навчально-виховного об’єднання (керівник Сумченко О.М.), не залишили байдужих в залі, виступи сподобалися і членам журі, які поставили їм найвищі бали. Серед ансамблів найкраще показав себе «Сонячний промінь», вихованців гуртка БДЮТ «Вокальний» (керівник  Погребна Л. С.), який і зайняв перше місце у номінації «ансамблі».

 Для участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Яскраві діти України» одноголосно  обрали Дяченко Діану, ученицю Циблівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Додав: Оса | Дата: 05.05.2018 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz