Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 29 » Танцівники клубу “Dancelife” привезли шість медалей з чемпіонату Європи
16:02
Танцівники клубу “Dancelife” привезли шість медалей з чемпіонату Європи

Дев’ять вихованців клубу “Dancelife” із Переяславщини (Київська область) взяли участь у відкритому чемпіонаті Європи зі спортивних бальних танців, який проходив з 31 березня по 4 квітня в польському місті  Новий Тарг. Учасники нашої команди змагалися з кращими танцівниками Польщі, Чехії, Словаччини, Молдови, Білорусі, Німеччини, Болгарії та України. Керівник клубу Олександр Яночок (24 роки) розповів про участь у турнірі.

– На відкритому чемпіонаті Європи виступають усі охочі, а не лише національні збірні команди країн. Але якщо збірну фінансує держава, то всі інші їдуть за свій рахунок, – пояснив Олександр Яночок. – Вихованці нашого клубу щонайменше раз на два тижні беруть участь у змаганнях різного рівня. До закордонних турнірів ми йшли чотири роки. У листопаді минулого року три наші пари побували на конкурсі в Гомелі (Білорусь). І ось тепер ми вдруге змагалися за кордоном.

Виступ Владислава Самойленка і Вікторії Овсієнко

Виступ Владислава Самойленка і Вікторії Овсієнко

Клуб спортивно-бального танцю “Dancelife” утворився в 2011 році. Зараз в ньому займається 85 дітей. Олександр Яночок тренує танцівників у Переяславі-Хмельницькому й селі Велика Каратуль.

На європейському турнірі усі наші танцівники — три пари і троє дівчат із сольною програмою –  здобули медалі.

Пара Владислав Самойленко і Вікторія Овсієнко (вікова група юніори 1 – від 13 до 16 років) перемогла в європейській програмі (включає повільний вальс, танго, віденський вальс, фокстрот, квік-степ). Владислав Ніколаєнко і Анастасія Онищенко (вікова група молодь) були другими в латиноамериканській програмі (включає ча-ча-ча, самба, румба, пасадобль, джайв). Як пояснив тренер, ця пара входить до юніорів, але виступала на категорію вище, що дозволено правилами. Артем Ткаля і Анастасія Остапенко здобули 3 місце в латиноамериканській програмі  (вікова категорія юніори 1).

За словами Олександра Яночка, дві перші танцювальні пари виконали розряд майстрів спорту України і входять  до резерву національної збірної.

Діана Власенко і Вікторія Коваленко здобули золоті нагороди в сольній програмі

Діана Власенко і Марія-Вікторія Коваленко здобули золоті нагороди в сольній програмі

14-річна Марія-Вікторія Коваленко перемогла в європейській програмі, а Діана Власенко (14 років) була кращою в латиноамериканській програмі. Анастасія Кострова (13 років) здобула третє місце в загальній програмі (європейська і латиноамериканська).

Тренер клубу не приховує, що участь у європейському чемпіонаті – дороге задоволення.  Танцівники сплатили по 300 євро за переїзд зі Львова до Польщі й назад, проживання в готелі і дворазове харчування за типом швецького столу. Проїзд до Львова, участь у чемпіонаті (одна номінація коштує 15 євро) – це ще близько тисячі гривень. Двом парам, які є лідерами клубу,  фінансово допомогли депутат районної ради Григорій Порало та керівник ТОВ “Укрпромпостач-95” Сергій Доброскок.

Наші танцівники подорожували польськими містами Закопане і Краків. Організатори надали представникам з України постійний автобус, який возив їх на змагання і екскурсії.

Олександр Яночок розповів, що з 2014 року він перестав виступати як спортсмен і зараз займається тренерською діяльністю. Він має звання судді національної категорії і може обслуговувати всі турніри в Україні, а на чемпіонатах і кубках Європи та світу судити учасників на рівні ювеналів 2 (до 11 років). У його суддівській практиці вже 112 турнірів.

Переглядів: 400 | Додав: Оса | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz