Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2017 » Квітень » 29

Дев’ять вихованців клубу “Dancelife” із Переяславщини (Київська область) взяли участь у відкритому чемпіонаті Європи зі спортивних бальних танців, який проходив з 31 березня по 4 квітня в польському місті  Новий Тарг. Учасники нашої команди змагалися з кращими танцівниками Польщі, Чехії, Словаччини, Молдови, Білорусі, Німеччини, Болгарії та України. Керівник клубу Олександр Яночок (24 роки) розповів про участь у турнірі.

– На відкритому чемпіонаті Європи виступають усі охочі, а не лише національні збірні команди країн. Але якщо збірну фінансує держава, то всі інші їдуть за свій рахунок, – пояснив Олександр Яночок. – Вихованці нашого клубу щонайменше раз на два тижні беруть участь у ... Читати далі »

Переглядів: 396 | Додав: Оса | Дата: 29.04.2017 | Коментарі (0)

 «Зробимо Україну чистою разом!» – наймасштабніша щорічна Всеукраїнська соціально-екологічна акція з прибирання та благоустрою засмічених зелених зон, а також місць громадського відпочинку. Стратегічною метою проекту  є формування у населення України культури дбайливого ставлення до довкілля.

Проект проходить під патронатом дружини Президента України Марини Порошенко спільно з Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, Міністерством молоді на спорту України, Міністерством екології та природних ресурсів України, Міністерством соціальної політики України, Українським державним центром позашкільної освіти.

Протягом всього місяця в акції взяв участь кожен житель Переяслав-Хмельницького району. Саме 28 квітня 2017 року сільські голови Переяславщини спільно з учнівською молоддю, працівниками клубних установ району на чолі з головою Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Андрієм Пряхіним та заступником голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Любов’ю Онопрієнко здійснили об’їзд та масштабне прибирання окремих об’єктів району, а саме: Змійові вали (с.М.Каратуль), руїни церкви-ротонди Каневських 1855 року (с.Воскресінське), Екостежка (с.Циблі),  Зелений тунель бажання (с.Лецьки), дерево-тризуб (с.Демянці), заказник «Степовий» (с. Ташань), які є закладенням туристичної локації Переяславщини, через яку проходитимуть майбутні туристичні маршрути та чотири з яких входять до «7 чудес Переяславщини».

Підбиття підсумків масштабної роботи з благоустрою територій відбулося на мальовничому березі Дніпра в затоці «Куряче горло», де відбулося урочисте відкриття  Екостежки. В даному заході взяли участь учні навчальних закладів району, активна молодь, керівництво райдержадміністрації, сільські голови району та небайдужі до екопроблем жителі Переяславщини. Для всіх учасників було підготовлено пізнавальну еко-програму та смачний куліш. Голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Андрій Пряхін  вручив подяки  за перемогу у конкурсі відеопроектів серед учнівської молоді Циблівській ЗОШ І-ІІІ ст.., Дівичківській НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. - ДНЗ» та ДНЗ «Студениківській ЗОШ І-ІІІ ст.», а також за активну участь у Всеукраїнській акції сільським головам Лецьківської, Демянецької, Малокаратульської, Стовпязької, Циблівської сільських рад.

Але на цьому робота по благоустрою нашого району не закінчується, вона проводитиметься постійно! ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: Оса | Дата: 29.04.2017 | Коментарі (0)

Чисте довкілля є дуже важливим для комфортного життя. Ми об’єднали велику кількість активних і екосвідомих людей, щоб разом зробити нашу домівку, Україну, чистою, охайною та комфортною для всіх громадян!

В рамках проектів, направлених на ековиховання українців, благоустрій міст та сіл, роздільний збір сміття та його подальшу переробку, в березні – квітні 2017 року було проведено низку заходів у загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладах району: приведено в належний санітарний стан територію навчальних закладів, проведено благоустрій пам’ятників загиблим воїнам, братських могил, пам’ятних знаків, об’єктів, занесених до Державного реєстру пам’яток історії та культури, створено нові насадження дерев, клумби, газони, посаджено лісові культури, надано допомогу з благоустрою людям похилого віку, сім’ям учасників АТО, учасникам ВВв, вчителям-пенсіонерам, проведено круглі столи та бесіди щодо охорони навколишнього середовища.

Проведено конкурс стінгазет «Екологія починається з мене!» у чотирьох номінаціях: «Екологія рідного краю»; «Збережемо наше село від сміття!», «Водні ресурси рідного краю, як їх вберегти від людського впливу», «Ліси рідного краю, як зберегти домівку для тварин та рослин».

Проведено конкурс відеопроектів серед учнівської молоді та органів учнівського самоврядування, організовано виставки дитячих робіт та конкурси малюнків.

Долучилися до Всеукраїнського флешмобу з прибиранням та роздільним сортуванням відходів і здачею його в найближчий відповідний пункт приймання вторинної сировини, а також благоустрою зелених зон і місць громадського відпочинку, долучилися до Всеукраїнського флешмобу «Посади своє дерево».

Загалом в акції взяли участь більше 2000 дітей та молоді Переяслав-Хмельницького району.
 

26 квітня 2017 року за участі першого заступника голови райдержадміністрації Юрія Бобровніка та заступника голови адміністрації Любові Онопрієнко, було проведено оцінювання конкурсних робіт відеороликів та стінгазет. За рішенням журі визнано переможцем конкурсу відео проектів серед учнівської молоді та органів самоврядування відеоролик «Ми самі створюємо свій світ» ОНЗ  Студениківська ЗОШ І-ІІІ ступенів https://yadi.sk/i/n6V6LmXH3HKjZV  та лауреатами конкурсу - відеоролики «Школярі – майстри добрих справ» Дівичківського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» та «Зробимо Україну чистою разом!» Циблівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Визнано переможцями районного конкурсу стінгазет «Екологія починається з мене!» наступні роботи:
 

Номінація

Назва роботи

Заклад, клас, керівник

Екологія рідного краю

Збережемо природу рідного краю

Соснівське НВО «ЗОШ І-ІІІст. – ДНЗ», 7 клас

Збережемо наше село від сміття

Зелена планета

Ташанське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», 8 клас, Куліш М.П.

Водні ресурси рідного краю, як їх зберегти від людського впливу

Дослідження якості питної води на території села Пологи-Вергуни та її впливу на організм людини

Полого-Вергунівське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», 5, 9, 11 клас, гурток БДЮТ «Бісерне диво», керівники: Зима О.В., Охремчук О.Г., Авраменко Т.В.

Ліси рідного краю, як зберегти домівку для тварин та рослин

Ліси рідного краю, як зберегти домівку для тварин та рослин

Дівичківське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», 5 клас, Морозовська С.В.

 

Переможці будуть відзначені грамотами та подарунками 28 квітня 2017 року в урочищі «Куряче горло» під час районного флешмобу з благоустрою місць відпочинку.

Дякуємо всім за активну участь!

Ми хочемо жити в чистій країні! І докладаємо до цього багато зусиль. Просимо й Вас долучитися до добрих справ! ... Читати далі »

Переглядів: 359 | Додав: Оса | Дата: 29.04.2017 | Коментарі (0)

28 квітня учні та вчителі Лецьківського НВО вийшли на на подвір’я школи та територію саду , щоб втілити в життя задум членів комісії екології та краєзнавства, а саме провести акцію «Збережи тут чистоту». Основним їхнім завданням було прибрати хоч клаптик нашого довкілля. До акції дфіти підготувались заздалегідь, зробивши плакати, зміст яких закликав до збереження чистоти. Хочемо відмітити, що перебування на свіжому повітрі та праця на благо довкілля, дуже добре вплинули на апетит наших учнів. Що, звичайно, дуже добре. Наші учні із задоволенням долучаться до цьогорічної акції «Зробимо Україну чистою». Ми закликаємо вас покращувати стан навколишнього середовища, створювати нові земні насадження, доглядати за існуючими алеями, парками, прибирати території від сміття, поліпшувати естетичний та санітарний стан. А також хочемо нагадати вислів «Чисто не там, де прибирають, а там, де не смітять». Сортування сміття - це великий крок вперед, але, на жаль, потрібно багато зусиль, щоб його зробити.

Учнівське самоврядування ... Читати далі »

Переглядів: 353 | Додав: Оса | Дата: 29.04.2017 | Коментарі (0)

26 квітня 2017 року, біля знаку пам’яті жертв Чорнобильської катастрофи (село Стовп᾿яги), відбувся районний захід з відзначення 31-х роковин Чорнобильської катастрофи. З метою гідного вшанування пам'яті загиблих героїв-ліквідаторів аварії на ЧАЕС біля пам’ятного знаку зібралося багато людей, серед яких перший заступник голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Юрій Бобровнік, заступник голови адміністрації Любов Онопрієнко, учнівська молодь Стовп’язької ЗОШ І-ІІІ ст., громада села та небайдужі жителі району.

Організатори заходу згадали про найбільшу за всю історію світової ядерної енергетики катастрофу, спричинену вибухом і подальшим руйнуванням 4-го енергоблоку Чорнобильської АЕС.
Чорнобильська катастрофа перетворила у холодне словосполучення «Зона відчуження», змінила забарвлення лісу із красивого зеленого у рудий мертвий колір, забрала дихання у нашої землі, зробила її мертвою. Також вона звернулася до учнівської молоді, та закликала їх зробити все можливе, щоб любов до нашої землі, вся шана та повага передавалася з покоління в покоління.

Присутні вшанували пам’ять загиблих ліквідаторів Чорнобильської трагедії хвилиною мовчання та на знак глибокої поваги до їхнього подвигу поклали квіти до пам’ятного знаку.

Учнівське самоврядування ... Читати далі »

Переглядів: 378 | Додав: Оса | Дата: 29.04.2017 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz