Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » 2018 » Травень » 31

В рамках фестивалю “Яскрава палітра Переяславщини”, який відбувся 29 травня в  дитячому закладі оздоровлення та відпочинку “Джерело надії”, що розташований на колишній турбазі “Переяслав” урочисто відкрили районні змагання “Сокіл-Джура”.

13 роїв сільських шкіл вирішили визначити, яка із них найспритніша, найсильніша та найдружніша. Кожен рій налічував по 7 учасників. Для перемоги вони мали за два дні пройти випробування на 9 етапах.

Першого дня рої змагались у “Впоряді”, силовій підготовці, визначили переможця в творчо-мистецькому конкурсі “Ватра” та у добрих справах роїв.

Дехто із учасників не міг і підтягнутись, а Руслан Тухлий 10 разів виконав “вихід силою”

У змаганні “Впоряд” рої мали продемонструвати своє уміння ходити гуртом, виконувати по команді повороти, шикуватись в шеренгу та колону по двоє, і проходження стройовим кроком із піснею. На думку суддів найкраще із завданням впорався рій із Хоцьок.

Найвищі результати на перекладині продемонстрували юнаки із Великокаратульської школи. Юрій Остапенко та Сергій Антонов підтягнулись по 19 раз, тож в сумі їх результат став найкращим 38 підтягувань. Найбільше, 24 рази підтягнувся Руслан Тухлий із Улянівки, але його “підвів” товариш по команді Андрій Дем’яненко, якому судді зарахували лише 12 підтягувань. Тож в сумі ці хлопці набрали на два підтягування менше ніж переможці. Звичайно, суддів вразило уміння Руслана Тухлого робити “вихід силою на дві руки” на перекладині. Хлопець зробив цю вправу 10 раз, але це не входило до програми змагань. Тож юнак заслужив лише аплодисменти від численних глядачів.

Яна Марченко із Улянівки підняла тулуб 34 рази за 30 секунд

Дівчата змагались у підніманні тулубу з положення лежачи в положення сід. Тут найкраще виступили дівчата із рою Полого-Вергунівської школи.

 Увечері біля вогнища визначили, що найкраще до творчо-мистецького конкурсу “Ватра” підготувались вихованці із Ташані. А в конкурсі “Добре діло” судді віддали перемогу рою із Хоцьок. Цей рій також найкраще виступив у стрільбі з пневматичної гвинтівки та у конкурсі рятівник.

Доки рої змагались, кухарі польової кухні Центру зв’язку ДСНС Сергій Чичикало та Ярослав Пільх готували козацькі страви.

За підсумками дводенних змагань рій із ЗОШ І-ІІІ ступенів села Велика Каратуль набрав найбільшу кількість балів і буде представляти Переяслав-Хмельницький район на обласних змаганнях “Сокіл-Джура”, які відбудуться з 18 по 20 червня у Володарці.

А фінал Всеукраїнських змагань із 2 по 15 липня прийматиме Переяслав. ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: Оса | Дата: 31.05.2018 | Коментарі (0)

30 травня в мальовничому куточку міста Бровари, парку культури та відпочинку «Перемога», відбулося  масштабне та величне свято вшанування обдарованих дітей – фестиваль «Таланти твої, Київщино!», організований департаментом освіти і науки Київської державної обласної адміністрації та Броварською міською радою. Члени делегації Переяслав-Хмельницького району, яку очолила начальник відділу освіти Таміла Дубина, теж мали честь долучитися до проведення такого заходу.

  Радість, захоплення та піднесення витіснили з дитячих та сердець дорослих, які були учасниками чи просто глядачами цього заходу, всі інші почуття. Це щастя, коли твій талант помічають і підтримують. Десятки дітей були відзначені нагородами департаменту за перемогу в конкурсах, змаганнях, які відбувалися протягом року.

             В цей день учасники концерту, який проходив і на головній, і на малій сцені в парку, ще раз показали себе справжніми переможцями, ще раз доказали, що вони – кращі своєю грою, завзятістю та артистизмом.

            На цьому дійстві було все: чаруючий спів юних вокалістів,    ліричні танці та колоритні  фольклорні обряди, захоплюючі циркові номери та виступи тендітних гімнасток,  юних барабанщиць, презентація єдиноборств на татамі, боротьба в ринзі, працювала дитяча телестудія.

            В затінку під деревами проходили майстер-класи найрізноманітніших напрямків. Кожен, від великого до малого, міг знайти заняття по душі. Це і соломоплетіння і  виготовлення зі стрічок патріотичних браслетів, гончарство, бісероплетіння,  оригамі,  сервірування столу, виготовлення суші, в’язання, вишивка стрічками та багато інших. Від нашого району керівники гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості (директор Красюк Т.В.) показували майстер-класи з декоративного розпису гіпсових тарілочок (Дідичук Н.І.), малювання кавовою гущею (Солодуха Я.Т.), виготовлення оберегів зі шпагату (Порало Л.В.), виготовлення квітів із цукерок (Авраменко Т.В.). Діти взяли для себе не тільки уміння щось виготовляти, а й прекрасні сувеніри на згадку про таке чудове свято.

            Для дітей-лідерів, членів обласної ради дітей Київщини, куди входить і учениця нашого району Ярослава Волошина (Лецьківське НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»), була проведена інтерактивна гра-квест.

            Переконана, що цього дня всі дійсно багатогранно талановиті діти, кожен з яких, дякуючи своїй активній позиції, зможе проявити свій талант, підняти його до нових життєвих висот, отримали задоволення не тільки від нагород, а й велике моральне – від   визнання їхніх досягнень, відчуття своєї значущості та підтримки.

            Та, мабуть, найцінніше, що приніс учасникам фестиваль – це нові грані спілкування з друзями  та велике емоційне піднесення. ... Читати далі »

Переглядів: 308 | Додав: Оса | Дата: 31.05.2018 | Коментарі (0)

Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz