Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » Архів матеріалів

Переглядів: 420 | Додав: Оса | Дата: 08.12.2016 | Коментарі (0)

Щороку 3 грудня  в світі відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю. Напередодні цього дня соціальні служби Переяслав-Хмельницького району організували святковий захід в РБК. Тут для сільських дітей та молоді із обмеженими фізичними можливостями було організовано виставку творчих доробків вихованців гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості, а керівники гуртків районного БДЮТ (директор Тетяна Красюк) організували майстер-класи по розвитку творчих здібностей та логічного мислення: з квілінгу (Порало Л.В.), виготовлення картин з кавової гущі (Солодуха Я.Т.), ляльки-мотанки (Погребна Л.С.), виготовленням квітів, картин, рамок для фото та прикрас із підсобного матеріалу (Авраменко Т.В.). Діти з великим задоволенням та цікавістю взяли участь у майстер-класах та на згадку про свято виготовили собі сувеніри. З неабиякою охотою дівчатка та хлопчики взяли участь ще й в танцювальному майстер-класі (Мисюра О.П.).

Так, поки дітвора танцювала та захоплено займалася виготовленням квітів, картин, рамок для фото та прикрас із підсобного матеріалу, Ірина Бідюк, завідувачка психолого-медико-педагогічної консультації районного відділу освіти, із їхніми батьками провела бесіду з інклюзивної освіти.

На захід завітали заступники голови РДА Юрій Бобровнік та Любов Онопрієнко. Нашим маленьким землякам вони побажали усіляких гараздів та запевнили, що влада і надалі робитиме все задля того, аби їхнє життя було якомога кращим та радісним.

Не обділив увагою дітей з особливими потребами й депутат Верховної ради по нашому 98-му виборчому округу Сергій Міщенко. Його помічник Тетяна Дейнега вручила винуватцям заходу пакунки із солодощами та передала теплі вітання. Насамкінець дійства усіх присутніх дітлахів запросили до святкового столу із солодощами. ... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: Оса | Дата: 06.12.2016 | Коментарі (0)

26 листопада – День пам’яті жертв голодоморів та політичних репресій, день глибокої скорботи і туги за мільйонами обірваних життів наших співвітчизників. Голодомор, що прокотився трьома потужними хвилями Україною, забрав тисячі й тисячі життів українців, став масштабною національною трагедією, яку підсилили переселення, тюрми, табори. 
Ми мусимо пам&rs ... Читати далі »

Переглядів: 410 | Додав: Оса | Дата: 26.11.2016 | Коментарі (0)

Результат пошуку зображень за запитом "день гідності та свободи"

Переглядів: 427 | Додав: Оса | Дата: 24.11.2016 | Коментарі (0)

20151106234745

Поліція Київщини звертає увагу водіїв на те, що у дітей на даний час  тривають шкільні канікули! Підвищуйте увагу до маленьких пішоходів, адже поведінка дитини на дорозі часто є непередбачуваною. Будьте обережними при проїзді перехресть, пішохідних переходів і в місцях найбільшої ймовірності раптової появи дітлахів на дорозі.

Крім того, радимо водіям при перевезенні дітей неухильно дотримуватися Правил дорожнього руху та не забувати, що дитина, перебуваючи в автомобілі, потребує додаткового захисту і уваги. Найбільш безпечно ваша дитина почуватиметься у спеціальному автокріслі, яке обладнане пасками безпеки.

Шановні батьки! Пам’ятайте, що найкращий приклад для дітей – поведінка дорослих. Нагадайте дітям, що вони повинні рухатися тротуарами, пішохідними доріжками та  переходити проїзну частину тільки у встановлених місцях. ... Читати далі »

Переглядів: 601 | Додав: Оса | Дата: 05.11.2016 | Коментарі (0)

p1070950

26жовтня 2016року,  в приміщенні Переяслав-Хмельницького районного Будинку культури,  відбувся відбірковий етап профорієнтаційного змагально –мотиваційного  конкурсу  «Обери майбутнє» серед учнівських команд нашого району. Учасниками заходу стали 5 команд:  Стовп’язька ЗОШ І-ІІІ ст., «Терабайки» -керівник Петрова Н.А., команда  Лецьківського НВО  ЗОШ І-ІІІ ст.  «TV 3/4»- керівник Назаренко В.В., команда Пристромської ЗОШ І-ІІІ ст. «VIP «Пристоми»- керівник Горленко О.М. , команда Дем’янецької ЗОШ І-ІІІ ст. «КОВШ»-  керівник Мисюра О.П., Жовтнева ЗОШ І-ІІІ ст. «Патріоти»- керівник Малишко Н.Г.

p1070958

Організатори заходу мали мету розкрити творчий потенціал обдарованої молоді, в оригінальний спосіб підвищити рівень знань школярів про сучасний ринок праці та актуальні професії. Команди творчо та влучно демонстрували власні інсценівки про професії педагога, фермера, тракториста, дояра та інші.

Переможцями, за підсумками конкурсів, стала команда Жовтневої  ЗОШ  «Патріоти». Друге місце зайняла команда Пристромської ЗОШ  «VIP «Пристоми», третє  – команда  Лецьківської ЗОШ  «TV 3/4», четверте -команда Дем’янецької ЗОШ  «КОВШ», п’яте –  команда Стовп’язької  ЗОШ «Терабайки».

Всі учасники заходу отримали  грамоти та солодкий подарунок. Команда переможців отримала подарунок для школи – кубок із нанесеним логотипом заходу.

Команда «Патріоти», яка зайняла перше місце,  буде змагатись у півфінальній грі у м.Бориспіль.

Бажаємо їм успіхів!. ... Читати далі »

Переглядів: 486 | Додав: Оса | Дата: 28.10.2016 | Коментарі (0)

18 жовтня 2016 року у Державному вищому навчальному закладі «Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія  Сковороди» відбувся V Всеукраїнський історико-культурологічний форум «Сікорські читання». Захід присвячений 93-й річниці від дня народження Героя України та визначного музейного діяча Михайла Сікорського.
 
Переяславська осінь зібрала на своє наукове віче представників громадської культурно-просвітницької організації «Переяславський скарб», Національної спілки краєзнавців України, Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», відомих журналістів України, студентів вищого закладу, а також талановиту учнівську молодь Київщини. До форуму долучилися представники Малої академії наук учнівської молоді, зокрема, методисти закладу: Завіщана Л. Г., Бурчак О. А., дійсні члени Малої академії наук учнівської молоді, їх керівники, вчителі навчальних дисциплін.  Майже 100 юних науковців разом із своїми науковими керівниками, а це представники шкіл м. Переяслава-Хмельницького, Переяслав-Хмельницького (прийняли участь учні Гайшинського НВО "ЗОШ І-ІІ ст. - ДНЗ"),  Баришівського та Кагарлицького районів стали активними учасниками «Сікорських читань».
2
На учнівську талановиту молодь чекали незабутні зустрічі з відомими краєзнавцями рідного краю, лауреатами Премії імені Героя України Михайла Сікорського, відвідування виставок художніх робіт «Мистецький вернісаж», «Маємо славний Переяслав», «Мистецькі барви осені», «Спектр українського декоративного мистецтва», «Історичними стежками переяславського краю», «Витинанка», « Осіння рапсодія». Унікальною була виставка робіт пленеру пам’яті Героя України Михайла Сікорського, яка розташувалася у конференц-залі В. Сухомлинського.
4
Перед справжніми шанувальниками нашої минувшини виступили  з вітальним словом Віктор  Коцур, доктор історичних наук, професор, Академік Національної академії  педагогічних наук України, ректор університету, голова організаційного комітету, Олексій Лукашевич, генеральний директор Національного історико-етнографічного заповідника «Переяслав», кандидат історичних наук,  Олександр Реєнт, голова Національної спілки краєзнавців України, Валентина Сікорська, племінниця М. І. Сікорського.
3
Юні науковці мали можливість взяти участь у роботі круглого столу «Краєзнавство Переяславщини: дослідження, проблеми, постаті», обговорити цікаву тему дослідження «Археологічні комплекси та архітектурні ансамблі історичних пам’яток Переяславщини X –XXI ст.». Присутні мали змогу попробувати свої сили і в практичному застосуванні. Тут працювали майстер-класи з декоративного та образотворчого мистецтва. Справжні майстрині виготовлення етнічних листівок, традиційних та сучасних аксесуарів українського одягу, мистецтву «Скраббукінгу» проводили свої заняття для всіх бажаючих навчитися тому чи іншому виду мистецтва. З великою цікавістю представники Малої академії наук учнівської молоді вивчали і сам навчальний заклад, знайомилися з його аудиторіями, навчальними корпусами, бібліотекою, адже, можливо, у майбутньому доля приведе їх саме в цей університет.
 1
Гарними враженнями від участі в такому форумі ділилися ... Читати далі »
Переглядів: 427 | Додав: Оса | Дата: 28.10.2016 | Коментарі (0)

13 жовтня в стінах Лецьківського НВО відбулися заходи до Дня Захисника України та Українського козацтва.  Учні школи пригадали про історичне значення та заслуги козацтва в утвердженні української державності та говорили про героїв України, які захищають нашу Батьківщину нині.  Протягом тижня проходила акція малювання малюнків, виготовлення подарунків, аплікацій, написання листів воїнам АТО. На учнівській лінійці звучали пісні, вірші та слова подяки нашим героям за наше життя. Також учнівським самоврядуванням був проведений флешмоб «Мир понад усе».   Козаки - наше цінне минуле, АТО - наша сучасність. Отож, пам’ятаймо минуле, живімо сьогоденням, і вірмо в мирне майбутнє!

Переглядів: 678 | Додав: Оса | Дата: 21.10.2016 | Коментарі (0)

Одне з актуальних завдань сучасної школи - пошук оптимальних шляхів зацікавлення учнів навчанням, підвищення їх розумової активності, спонукання до творчості, виховання школяра як життєво й соціально компетентної особистості, здатної здійснювати самостійний вибір і приймати відповідальні рішення в різноманітних життєвих ситуаціях, вироблення вмінь практичного і творчого застосування здобутих знань. З метою залучення учнівської молоді до науково-дослідницької роботи, протягом березня – червня 2016 року Київським обласним комунальним позашкільним навчальним закладом «Мала академія наук учнівської молоді» було проведено I відбірковий (заочний) етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів.  

Конкурс дослідницьких робіт проводився з урахуванням навчальних досягнень учнів з відповідних базових дисциплін у чотирьох номінаціях: «Альтернативна енергетика», «Енергозбереження в побуті та навчальному закладі. Екобудинок», «Енергія та довкілля», «Популяризація енергозберігаючого способу життя». У конкурсі взяли участь учні 6-8 класів загальноосвітніх навчальних закладів та учні, вихованці, слухачі (відповідно віку) позашкільних навчальних закладів, які активно займаються науково-дослідницькою діяльністю.  

27-29 вересня 2016 року в оздоровчому таборі «Лідер», в селищі Пуща-Водиця м. Києва пройшов фінальний етап Всеукраїнського конкурсу дослідницьких робіт для учнів 6-8 класів «Все навколо енергія» під егідою Національного центру Мала Академія наук України. Учасниками конкурсу були всі 24 області України та команда Київської області. Команда Київської області складалась з 5 учнів, серед яких були два учні з Великої Каратулі: Петренко Михайло і Надід Юрій з 8 класу та учениця 7 класу Табачна Катерина з Малої Каратулі. Учні захищали свої дослідницькі проекти перед компетентним журі. ... Читати далі »

Переглядів: 512 | Додав: Оса | Дата: 21.10.2016 | Коментарі (0)

Напередодні Дня учителя вшанування працівників закладів освіти Переяславщини відбулося в залі районного будинку культури. Його фойє прикрасили шкільними стінгазетами з вітаннями наставникам від нинішніх школярів. Щирі побажання від випускників різних років прозвучали у відеосюжеті з екрана на сцені.

У четвер, 29 вересня, Україна вшановувала пам’ять жертв трагедії у Бабиному Яру, тож освітяни району в цей день свої урочистості з нагоди професійного свята розпочали хвилиною мовчання.

Найчисельнішу професійну команду району, яку складають саме педагоги, зі святом привітали голова РДА Андрій Пряхін, голова районної ради Петро Качкалда, начальник відділу освіти Таміла Дубина, Великокаратульський сільський голова Олександр Середній, голова районної організації профспілки працівників освіти Надія Каменська. Багато вчителів традиційно до свята отримали нагороди: грамоти обласного департаменту освіти, обласної організації профспілки, подяки та премії голів райдержадміністрації та районної ради. Окремо відзначили колектив Жовтневої школи за впровадження її в роботу як опорного навчального закладу. ... Читати далі »

Переглядів: 545 | Додав: Osa77 | Дата: 08.10.2016 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 23 24 »
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz