Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » Архів матеріалів

29 травня 2018 року у рамках традиційного щорічного районного свята обдарованих дітей «Яскрава палітра Переяславщини» відбулася урочиста церемонія нагородження переможців – учнів, які показали високий рівень знань, захищали честь району та стали переможцями й призерами обласних олімпіад з базових дисциплін, конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт Малої академії наук, інших інтелектуальних, творчих та спортивних конкурсів, змагань, турнірів обласного та Всеукраїнського рівнів. Свято відбулося на базі філії – Дитячий заклад оздоровлення та відпочинку «Джерело надії».

           Не варто доводити, що кожна нація сильна своїми талантами. А талант завжди родом з дитинства. Кажуть, що кожна людина народжується із зерном в руці, тільки треба знайти поле, де це зерно найкраще проросте. У нашому краї виростає талановита молодь, яка вплете у національний вінок цвіт свого таланту.

За результатами виступів учнів на ІІІ (обласному) етапі Всеукраїнських учнівських олімпіад з навчальних предметів 11 учнів вибороли перемоги в 8 олімпіадах і стали переможцями: І місце здобула 1 учениця Великокаратульської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, ІІ місця здобули 4 учні, ІІІ місця – 6 учнів. Учень Дем’янецької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Шинкар Дмитро здобув перемогу (ІІІ місце) і на ІІ Всеукраїнській олімпіаді з графічної підготовки імені Віктора Сидоренка, а Петренко Ярослав також здобув перемогу (ІІ місце) у професійному бізнес-турнірі учнівської молоді Київщини. Таким чином у цих талановитих хлопців з Дем’янецької школ по дві перемоги.

Цьогоріч порадували своїми перемогами учні, які брали участь у Всеукраїнських та обласних етапах інтелектуальних і творчих конкурсів. Переможцями стали 26вихованцівта танцювальний колектив «Реверанс».

21 педагогічний працівник протягом навчального року плекали юні обдарування і були відзначені Подяками голови Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації та голови Переяслав-Хмельницької районної ради та грошовою винагородою.

На святі обдарованих дітей були присутні голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Юрій Клименко, керівник апарату Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Валерій Перчук, начальник відділу освіти Таміла Дубина.

Нагородження учнів-переможців обласних етапів олімпіад і конкурсів та педагогічних працівників було проведено за сприяння районної державної адміністрації та районної ради.

Протягом свята учасників вітали вихованці закладів загальної середньої освіти району. Неперевершеними були танцювальні номери колективу «Денс Лайф», подаровані вихованцями Олександра Яночка та танцювального колективу «Реверанс» під керівництвом Влади Девко. ... Читати далі »

Переглядів: 316 | Додав: Оса | Дата: 30.05.2018 | Коментарі (0)

Вже 16 років поспіль проводиться Будинком дитячої та юнацької творчості конкурс хореографічних колективів «Танцювальний вернісаж», започаткований ще у 2002 році.

З усіх куточків Переяславщини  з’їхалися юні учасники. Різнобарв’я вишуканих костюмів, чудові мелодії, усміхнені обличчя юних танцюристів – все радувало, промовисто свідчило про копітку щоденну роботу, а також те, що хореографія – це улюблене заняття дітей та їхніх керівників.

Юлія Ковалівська, керівник гуртків БДЮТ урочисто відкрила захід, який відбувався в Районному будинку культури.

На цей раз різний, навіть вишуканий, витончений та вибагливий смак глядачів та журі був задоволений!

Танцювальні колективи представили народну, класичну, сучасну хореографії, а також не обійшлося і без бальних танців.

Хореографічні композиції в номінації «Народні танці», представлені трьома віковими категоріями, відтворювали традиції різних народів, зачаровували  неповторною красою злагоджених рухів, чіткістю малюнка. «Український гопак» у виконанні вихованців гуртка «Барвінок» Переяславського навчально-виховного об’єднання (керівник Козачок О.І.), «Гуцулка» (танцювальний колектив «Ластівка» Циблівської ЗОШ І-ІІІ ст. (керівник Данько Н.В.) та «Фламенко» (вихованці гуртка БДЮТ «Реверанс», керівник Девко В.В.) не залишили байдужих в залі. Вони не лише зачарували глядачів, а й були оцінені журі за високий рівень техніки виконання, виразність, емоційність та автентичну відповідність хореографічної лексики костюму та сценографії найвищими балами.

Вимогливе журі у складі досвідченого хореографа Ковшун Тетяни Іванівни, завідуючої організаційно-масовим відділом Будинку художньої творчості «Джерело» міста Переяслава-Хмельницького, керівника акробатично-хореографічної студії «Фантазія» та  начальника відділу соціальної роботи Переяслав-Хмельницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Пурденко Ірини Георгіївни та провідного фахівця центру Кліменка Олександра Миколайовича в класичних танцях найвищі бали поставили танцювальному колективу «Ластівка»,  про який ми вже згадували.

В сучасній хореографії найкращими були танцювальний колектив Дівичківського навчально-виховного об’єднання (керівник Самойленко І.В.), знову ж таки, колектив «Барвінок» Переяславського навчально-виховного об’єднання, танцювальне тріо Стовп’язького навчально-виховного об’єднання (керівник Петрова Надія Анатоліївна) та, знову ж таки, «Реверанс» БДЮТ. ... Читати далі »

Переглядів: 296 | Додав: Оса | Дата: 08.05.2018 | Коментарі (0)

Картинки по запросу конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе».

Американські Ради з міжнародної освіти в рамках Проекту сприяння академічній доброчесності в Україні (SAIUP) та Проекту формування академічної доброчесності в школі (SAISS) за підтримки Посольства США в Україні та у партнерстві із Міністерством освіти і науки України, проектом «Підтримка організацій-лідерів у протидії корупції в Україні «Взаємодія!» (SACCI) (Management Systems International, Inc., a Tetra Tech Company, USAID Contractor), компанією «Антиплагіат», Могилянською школою журналістики оголосили II Відкритий всеукраїнський студентсько-учнівський конкурс соціальних відеопроектів «Чесність починається з тебе».

Конкурс проводиться з метою інформування освітньої спільноти, студентів, абітурієнтів, учнів та їх батьків, а також широкого суспільного загалу щодо поняття академічної доброчесності, попередження та протидії корупції, її деструктивного впливу через створення соціальної реклами, яка озвучує та закріплює фундаментальні норми розвиненої спільноти: моральність, чесність, відповідальність, свідомий підхід до навчання та викладання, активна гро мадянська позиція тощо.

Лідерський актив Ташанського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» ОРДП долучився до конкурсу, створивши соціальний відеоролик, який мотивуває до відповідального, чесного навчання, відображає важливість якісної освіти у сучасному суспільстві та неприпустимість толерування випадків недоброчесності (списування, плагіату, хабарництва, кумівства, використання службового становища для особистих цілей тощо) під час академічного процесу та у житті.

Розпочато Інтернет-голосування за кращі відеопроекти номінації “Приз глядацьких симпатій” на Youtube-каналі Проекту сприяння академічній доброчесності – SAIUP. Цьогоріч переможців цієї номінації обиратимуть у двох категоріях учасників: “Школярі SAIUP” – роботи, допущені до конкурсу, подані від здобувачів середньої освіти та “Студенти SAIUP” – роботи, допущені до конкурсу, подані від здобувачів вищої та професійної освіти.

Всі допущені до конкурсу відеопроекти є відображені на Youtube-каналі Проекту SAIUP.

Списки відеоробіт доступні за посиланнями:

“Школярі SAIUP”

“Студенти SAIUP”

Запрошуємо переглянути, підтримати та проголосувати за наших лідерів!!!!! ... Читати далі »

Переглядів: 334 | Додав: Оса | Дата: 06.05.2018 | Коментарі (0)

 

Сьогодні, 04 травня, у районному будинку культури відбувся конкурс української народної пісні «Переяславщина співуча». Метою конкурсу є популяризація серед дітей та молоді творчої спадщини нашого народу, оволодіння юними співаками художнім та емоційним досвідом за допомогою залучення їх до народної пісенної творчості, спрямування знань, умінь і навичок на активне естетичне осягнення змісту народних пісень, а також визначення переможця, який візьме участь в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу дитячої творчості «Яскраві діти України».

  Вже 15 років поспіль Будинок дитячої та юнацької творчості скликає юних талантів в царині народної пісні на конкурс «Переяславщина співуча». Він заохочує молодь постійно звертатися до співу наших предків-українців, не дає згаснути іскрі захоплення народною піснею у серцях дітей, а лише все яскравіше розпалює її. Прекрасна підготовка деяких конкурсантів пестила слух кожного присутнього в залі. Прозвучало більше 30-ти творів, які виконувалися дітьми різного віку, що прибули до нас як із сіл району, так із об’єднаних територіальних громад. Можливо деякі конкурсанти трішки недопрацювали, але старалися всі.

Пісні нашого народу — то наше багатство. Деякі з них сумно линуть аж до неба, а звідти падають у саме серце, обпікаючи його чимось до болю рідним, а є пісні веселі, бо наш народ любить жартувати. Скарбниця українського народу вміщує безліч пісень: про героїчне минуле, про людську долю і прекрасне кохання, про видатних людей.

Ось ви опинились у нашому степу, серед високих зелених трав, запашних квітів. А то що за звуки? То чумацька пісня, народжена на свіжому повітрі під скрип колес. І раптом ваше серце пронизує якесь дивне почуття бадьорості. Відважна козацька пісня, сповнена любові до рідної землі і бажання воювати за неї до останнього подиху, чується вам.

А якби довелося вам побувати тихої місячної ночі в українському селі, посидіти над теплою річечкою, неодмінно під спів соловейка почули б ви пісню про кохання. «Та пісня мила, та пісня люба, все про кохання, все про любов». А послухайте, якою красою пройняті слова пісні: дівчина порівнюється з зірочкою, квіточкою, а від великої сили кохання оживає природа.

Відкрилося свято жартівливою українською піснею «Підманула-підвела» у виконанні учня Дівичківського навчально-виховного об’єднання Поливяного Єгора (керівник Сумченко Оксана Миколаївна). Вже з перших звуків у залі запанувала атмосфера духовної єдності учасників-конкурсантів, їх керівників та слухачів. Складалося таке враження, що всі дихають в такт з музикою. І хоча конкурс був тривалим, але кожний наступний виступ сприймався з таким же натхненням, як і найперший. Адже від різноманіття конкурсних номерів нудьгувати не доводилося.

Грайлива українська пісня «Вишенька-черешенька» у виконанні дуету вихованців гуртка «Вокальний» на базі Демʼянецької загальноосвітньої школи  Сергія Кузьменка та Олексія Юнашкевича (керівник Погребна Л. С.) примусила зал аплодувати та посміхатися і, як результат -  перше місце. Ліричні пісні «Ніч яка місячна», виконана acapella учнем опорного навчального закладу Студениківського навчально-виховного комплексу Головком  Іллею (керівник Старікова Г.В.),  «Чом ти не прийшов?» - Дяченко Діаною (керівник Ющенко О. В.), ученицею Циблівської загальноосвітньої школи, та «При долині кущ калини», яку виконала Маринчук Сніжана, учениця Дівичківського навчально-виховного об’єднання (керівник Сумченко О.М.), не залишили байдужих в залі, виступи сподобалися і членам журі, які поставили їм найвищі бали. Серед ансамблів найкраще показав себе «Сонячний промінь», вихованців гуртка БДЮТ «Вокальний» (керівник  Погребна Л. С.), який і зайняв перше місце у номінації «ансамблі».

 Для участі в обласному етапі Всеукраїнського конкурсу «Яскраві діти України» одноголосно  обрали Дяченко Діану, ученицю Циблівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів. ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Додав: Оса | Дата: 05.05.2018 | Коментарі (0)

Відповідно до Положення «Про проведення Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних», затвердженого спільним  наказом Міністерства надзвичайних ситуацій України та  Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 27.09.2012р. № 1223/1057,  листа Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України в Київській області від 17.04.2018 № 66/14/4149,  25 квітня 2018 року  об 11.00 у актовій залі  Державного вищого навчального закладу «Переяслав-Хмельницький педагогічний державний університет імені Григорія Сковороди» (м. Переяслав-Хмельницький, вул. Сухомлинського, 34) відбувся зональний етап ХХV Всеукраїнського фестивалю дружин юних пожежних.

Команда юних рятівників Лецьківського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» "Імпульс" стала лауреатом Фестивалю дружин юних пожежників.

У програмі Фестивалю проводилися такі конкурси:

«Візитка»;

«Домашнє завдання»;

«Плакат соціальної реклами».

Конкурс «Візитка» передбачав представлення дружини протягом трьох хвилин у формі візитної картки. Мета представлення - ознайомлення учасників Фестивалю з членами дружини, її діяльністю протягом року щодо навчання однолітків правилам поводження під час виникнення надзвичайних ситуацій та запобігання їм.

Конкурс «Домашнє завдання» передбачав представлення тематичного виступу дружини в довільній формі.

Хочемо подякувати організаторам конкурсу, членам журі, ведучому, присутнім на святі рятівникам за неймовірний позитив та чудово проведений час наших дітей. Також висловлюємо подяку нашим спонсорам - агрофірмі "Саланг-Агро" за придбані футболки для учасників нашої команди.

На сторожі рятівник - кожен день із року в рік!!! ... Читати далі »

Переглядів: 284 | Додав: Оса | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0)

Картинки по запросу серце до серця

З 02 по 22 квітня 2018 року проходила ХІІІ Всеукраїнська благодійна акція зі збору коштів на придбання медичного обладнання для лікування дітей з порушеннями слуху. Традиційно до участі в акції долучилися діти – лідери об’єднаної ради дітей Переяславщини, учнівські та педагогічні колективи  закладів загальної середньої освіти району. В рамках благодійної акції були проведені конкурси малюнків «Квітка надії», «Добре серце», «Казкова країна добра»; виховні години «Подаруй дитині радість», «Рука допомоги», «Поспішай творити добро»; години спілкування «Добро завжди повертається добром», «Душі людської доброта»; уроки етики «Зігріємо теплом своїх сердець»; ігрові програми «Передай добро по колу», «Учити по доброму»; ярмарки солодощів; виготовлені інформаційні плакати-стенди «Почуйте всі», «Ми – пелюсточки однієї квітки». В результаті проведеної акції було зібрано кошти:

Лецьківське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» - 795 грн.,

Улянівське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ» - 1500 грн.,

Хоцьківське ЗЗСО – 488 грн.,

які були перераховані на розрахунковий рахунок Всеукраїнського благодійного фонду.

Зокрема, спільнота Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів –ДНЗ» також взяла участь у благодійній акції "Серце до серця". До акції долучились учні та вчителі школи. Це добра традиція, яка вчить молоде покоління бути щедрими і чутливими до суспільних проблем, робити свій посильний внесок у творення загального блага.

В рамках цієї благодійної акції з 02.04.2018 по 22.04.2018 року у Виповзькій школі було заплановано та проведено наступні заходи:

- Оформлення інформаційних стендів,де була розміщена інформація про проходження акції;

- Виховні години «Зігріємо теплом своїх сердець», «Вони такі ж як і ми» (в рамках акції класними керівниками школи були проведені виховні години з метою формування в учнів толерантного ставлення до людей, які мають вади фізичного розвитку); ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: Оса | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0)

Під таки гаслом пройшов із 17 по 20 квітня у цьому році 14-ий конкурс «Всеукраїнський юнацький водний приз-2018», національна частина в Україні престижного Міжнародного конкурсу Stockholm Junior Water Prize, який щороку проходить у Стокгольмі під патронатом і при особистій участі ЇЇ Високості принцеси Вікторії. Основна мета конкурсу - залучення молоді до вирішення проблем збереження та раціонального використання водних ресурсів.  Основні критерії визначення переможця – самостійність виконання, глибина досліджень і новизна прийнятого технічного рішення. Серед учасників конкурсу були єдині представники Київської області: учні Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів Переяслав-Хмельницького району Надід Юрій та Карпенко Валентин. Кожен з конкурсантів запропонував у представленій на конкурс роботі своє бачення вирішення проблем водних ресурсів в Україні, серед яких було багато оригінальних і інноваційних ідей, що можуть бути використані не тільки в Україні, але й у світі.

 Захист робіт в Києві на теренах КПІ ім. Ігоря Сікорського відбувся в два етапи – серед всіх учасників прискіпливе журі вибрало 10 робіт, які фіналісти захищали повторно крім українською, ще й англійською. Повторний захист цих робіт і визначив переможця. Традиційно конкурс проходив в КПІ ім. Ігоря Сікорського. Оголошення переможців, привітання від партнерів та спонсорів конкурсу пройшли у залі засідань Вченої ради КПІ ім. Ігоря Сікорського. В Києві учасники конкурсу мали можливість не тільки познайомитись зі своїми однодумцями з усіх куточків України та захищати свої роботи перед провідними науковцями України, а й бути учасниками цікавої культурної та пізнавальної програми. ... Читати далі »

Переглядів: 377 | Додав: Оса | Дата: 27.04.2018 | Коментарі (0)

 

Сьогодні, 19 квітня 2018 року, знову було гамірно в фойє районного будинку культури. Черговий раз зібралися найактивніші представники шкільних органів самоврядування на районний збір, який об’єднав 55 дітей-лідерів та 14 координаторів.

Тематикою зібрання цього разу була діяльність лідерських організацій в рамках проведення Всеукраїнської акції «Зробимо Україну чистою разом». Перегляньте фото і відео звіти наших лідерів та щиро посміхніться.

А якщо серйозно, то проблема збереження довкілля є актуальною і для учнів Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів, де який вже рік поспіль знаходиться проблемне санітарне поле, куди завозиться сміття з міста Переяслава-Хмельницького, і для всіх інших учнів, які піднімали питання розбірного збору та утилізації сміття, прибирання території зон відпочинку та пришкільних територій. Дякуємо за цікаві презентації та за проведену роботу лідерам шкільної республіки «Веселка» (Великокаратульська ЗОШ І-ІІІ ст.), учнівської ради «Лідер» (Виповзьке НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»), шкільної республіки «Сонячна країна», (Полого-Вергунівське НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ»), шкільної країни «Острів дружби», (Пристромська ЗОШ І-ІІІ ст.), учнівського самоврядування «Перлина» (Дем’янецька ЗОШ І-ІІІ ст.), учнівської ради «Шанс» (Циблівська ЗОШ І-ІІІ ст.), шкільної республіки «Лідер» (Гайшинське НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»), шкільного парламенту Малокаратульського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», шкільної республіки «Берегиня» (Світанківське НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ»). Закликаємо вас приєднатися до акції «Посади дерево», що відбудеться вже завтра 20 квітня 2018 року у всіх населених пунктах Переяславщини.

Продовжили роботу лідери, звітуючись про заходи, проведені в рамках Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця», яка цього річ має мету – збір коштів для закупівлі медичного обладнання для дітей з вадами слуху. Виступи лідерів шкільної республіки «Семицвіт» Хоцьківської ЗОШ І-ІІІ ст., учнівськог комітету «Гармонія» Улянівського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», Лецьківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ» зачепили серце кожного учасника. Дякуємо учням Лецьківського НВО «ЗОШ І-ІІ ст. – ДНЗ», які зібрали та перерахували кошти в сумі 795 грн., та запрошуємо всіх долучитися до акції, яка триває до 22 квітня 2018 року.

Цікавим та пізнавальним був виступ Волошиної Ярослави, яка нещодавно повернулася з обласного збору лідерів, де проходили вибори Президента ОРДК.

Дякуємо учням Ташанського НВО «ЗОШ І-ІІІ ст. – ДНЗ», що підготували соціальний відео проект «Чесність починається з тебе».

Завершальним акордом сьогоднішнього зібрання стало проведення районної акції «Рушник єдності», метою якої є єднання та патріотичне виховання усіх активних, перспективних, талановитих, яскравих та креативних. Тобто всіх дітей Переяслав-Хмельницького району.

Посмішки, дружні вітання, яскраві позитивні емоції – так щоразу починаються та закінчуються зустрічі лідерів органів учнівського самоврядування Переяславщини. Активна й ініціативна юнь району збирається разом на районних зборах, щоб поспілкуватися, поділитися досвідом щодо організації різноманітних заходів, отримати корисні знання, познайомитися з цікавими людьми. Так сталось і цього разу. Дякуємо всім за плідну співпрацю!

 

Директор БДЮТ                                                                           Т.В.Красюк ... Читати далі »

Переглядів: 298 | Додав: Оса | Дата: 19.04.2018 | Коментарі (0)

23 березня 2018 року в Національному педагогічному університеті ім. М.П. Драгоманова працювали 4 обласні профільні наукові школи для учнів – членів МАН у наукових відділеннях фізики та астрономії, математики, комп'ютерних наук, технічних наук. Близько 250 дітей Київщини – учасників наукових шкіл урочисто вітали в актовій залі університету. Серед цих учнів були і 9 наших юних науковців із Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ст.

Проректор з наукової роботи, професор кафедри математичного аналізу та диференціальних рівнянь Торбін Григорій Мирославович у зверненні до дітей та їх педагогів наголосив на важливості співпраці університету з Малою академією наук. Світлана Анатоліївна Минзар, директор КОКПНЗ «Мала академія наук учнівської молоді» окреслила напрями співпраці закладів у рамках реалізації проектів Київського обласного територіального відділення МАН України. З вітальним словом до учасників заходу звернувся Сергієнко Володимир Петрович, директор Навчально-наукового інституту неперервної освіти, доктор педагогічних наук, професор, президент Київського обласного територіального відділення МАН.

Продовженням заходу стали заняття в навчальних лабораторіях університету. Юні шанувальники фізики працювали в Науково-дослідному центрі нанофізики. Прикладні аспекти наукових фізичних досліджень для дітей розкривали Січкар Тарас Григорович, професор кафедри загальної та прикладної фізики, кандидат фізико-математичних наук, лауреат Соросівської премії та Сиротюк Володимир Дмитрович, завідуючий кафедри методики навчання фізики та астрономії, доктор педагогічних наук, професор. Учасникам школи надали інформацію щодо вибору тем і методики проведення наукових досліджень, наукового консультування. Захоплення в аудиторії викликали видовищні досліди з електростатики та оптики, кріогенні досліди.  ... Читати далі »

Переглядів: 347 | Додав: Оса | Дата: 03.04.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 23 24 »
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz