Головна Реєстрація Вхід
»
Меню сайту

 
 

 

 
 

 
 
 

Головна » Архів матеріалів

10 жовтня 2018 року в залі засідань Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації відбулася нарада керівників закладів загальної середньої та дошкільної освіти. 
У роботі наради взяли участь голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Юрій Клименко, заступник голови Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Анна Скляренко та начальник відділу освіти РДА Таміла Дубина.
Під час наради розглянуті питання щодо підготовки закладів освіти до 2018/2019 навчального року та до опалювального сезону, затвердження нової Інструкції з діловодства у закладах загальної середньої освіти, функціонування сайтів закладів освіти району, основні завдання інклюзивно-ресурсного центру, атестація керівних кадрів та педагогічних працівників закладів освіти у 2018/2019 навчальному році, реєстрація педагогічних працівників ЗЗСО району для участі у Всеукраїнському конкурсі «Учитель року 2019», проходження курсів підвищення фахової кваліфікації педагогічними працівниками району у 2018/2019 навчальному році, стан забезпечення учнів 1, 5, 10 класів ЗЗСО підручникам, навчання вчителів початкових класів, які у 2019/2020 навчальному році працюватимуть з учнями 1 класів, організація роботи з обдарованими учнями, проведення осіннього місячника благоустрою у закладах освіти району.
За підсумками наради прийняті відповідні рішення та надано доручення. ... Читати далі »

Переглядів: 309 | Додав: Оса | Дата: 10.10.2018 | Коментарі (0)

З нагоди відзначення Дня бійця територіальної оборони 07 жовтня 2018 року на території парку ім.Т.Г.Шевченка відбувся урочистий захід, в якому взяли участь бійці загонів територіальної оборони, сільські голови району, учасники АТО, молодь допризовного віку, керівники підприємств, установ та організацій, а також активні жителі міста та району.


З вітальними словами до бійців загонів територіальної оборони звернулися голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Юрій Клименко, міський голова Тарас Костін та тимчасово виконуючий обов’язки військового комісара Переяслав-Хмельницького ОМВК майор В’ячеслав Пронін. Керівники міста та району вручили Подяки від Київської обласної державної адміністрації Олександру Якименку, Олександру Дейнезі, Сергію Кравченку.

... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: Оса | Дата: 07.10.2018 | Коментарі (0)

Свято разом з усіма освітянами Переяславщини розділили люди, яким не байдужа доля освітянської галузі району, які докладають до розвитку освіти багато часу, сил та енергії, люди, підтримка, яких надзвичайно важлива для кожного. Це - голова Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації Юрій Клименко, голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда,  начальник відділу освіти Переяслав – Хмельницької РДА Таміла Дубина, голова ради профспілки працівників освіти і науки Переяслав-Хмельницького району Надія Каменська.  

У своїх святкових виступах керівники району відзначили, що День працівників освіти - це свято людей найвідповідальнішої і найдохіднішої професії. Педагогічне свято є святом мудрості, доброти і людяності, адже під опіку вчителя довіряються діти, які завдяки нелегкій педагогічній праці стають творцями добробуту рідного краю. Крім того Юрій Клименко та Петро Качкалда всім присутнім у залі побажали здоров’я, професійних успіхів на нелегкій педагогічній ниві, злагоди у сім’ях і матеріального достатку.

Напевне, жодна відзнака не зможе повністю винагородити працівників освіти  за їх клопітку, наполегливу, часто нервову роботу, за безсонні ночі над учнівськими зошитами, за прагнення посіяти добро у дитячих серцях. Тим не менше визнання заслуг та досягнутих успіхів – це завжди приємно.

Тож під гучні оплески преміями за заслуги в галузі освіти від Переяслав –Хмельницької РДА  в розмірі 2000 гривень були нагороджені: Валентина Воронюк - вчитель історії та правознавства Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів – ДНЗ» та Любов Мельник - заступник директора з навчально-виховної роботи Хоцьківської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Подякою Міністерства освіти і науки України відзначено вчителя історії та правознавства Виповзького НВО «ЗОШ І-ІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Валентину Воронюк, п’ять  педагогів були нагороджені подяками та грамотами  департаменту освіти і науки Київської обласної державної адміністрації.  Десятьом працівникам освіти вручили  подяки та грошові винагороди Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації та Переяслав-Хмельницької районної ради.

50 освітян були нагороджені грамотами відділу освіти. ... Читати далі »

Переглядів: 299 | Додав: Оса | Дата: 06.10.2018 | Коментарі (0)

В суботу 29 вересня 2018 року  проведено за участю гуртківців БДЮТ культурно – просвітницький захід - відкриту першість Ташанського НВО зі спортивного туризму. Захід проводився в рамках предметного тижня туризму, з нагоди Всесвітнього Дня туризму, відзначення школою 30 – річного ювілею.

На заході  були присутні  батьки дітей учасників,  жителі  навколишніх сіл. Діти з великим захопленням прослухали виступ  завідувача науково – дослідного відділу наукового краєзнавства Національного історико – етнографічного заповідника  «Переяслав» кандидата історичних наук Нагайко Тараса Юрійовича, який розповів про роль князя Горчакова  в історії та створення унікального парку.

Юрій Борисович  Коржов – автор книги про село Ташань продемонстрував дітям декілька історичних знахідок (камінь з якого виготовляли наконечники, козацькі люльки та загублені золоті окуляри під час полювання мисливцями тих часів). ... Читати далі »

Переглядів: 310 | Додав: Оса | Дата: 02.10.2018 | Коментарі (0)

 

Участь учнів в науково-дослідницькій роботі Малої Академії наук посідає чільне місце серед ефективних форм науково-дослідницької діяльності, що сприяє розвитку творчого потенціалу учнів, спрямовує зусилля на розвиток дослідницьких здібностей школярів, залучає їх до активної дослідницької роботи.

28 вересня 2018 року в національному технічному університеті «КПІ ім.Ігоря Сікорського» відбулося засідання молодіжної секції ХІХ міжнародної науково-практичної конференції «Відновлювана енергетика та енергоефективність у ХХІ столітті», яке було присвячене обговоренню проблем та перспектив розвитку використання відновлюваних джерел енергії.

Учасниками конференції були представники України та сусідньої Польщі. Команда Київської області складалась з 8 учнів, серед яких були п’ять учнів Великокаратульської ЗОШ І-ІІІ ступенів: Надід Юрій, Порало Ростислав, Доброгорський Олександр, Петренко Михайло та Яричук Анжела з 10 класу. Учні зробили доповіді-презентації своїх науково-дослідницьких проектів на тему енергетики та енергоефективності.Керівником команди юних науковців був вчитель економіки Федоренко Юрій Андрійович. ... Читати далі »

Переглядів: 388 | Додав: Оса | Дата: 01.10.2018 | Коментарі (0)

Сонячний настрій залежить не тільки від погоди, а й від посмішок людей, хороших вчинків, добрих справ, приємних випадків. Кожна людина може сяяти, як сонце, та дарувати тепло і радість оточуючим.

Саме такого теплого соячного дня 19 вересня 2018 року Будинок дитячої та юнацької творчості Переяслав-Хмельницького району зібрав 60 дітей-лідерів на березі Дніпра.

Протягом дня лідери цікаво, пізнавально, неординарно працювали  та відпочивали.

В рамках проведення екологічної акції «Міжнародний день чистих берегів» (International Clean Beach day) було впорядковано берегову зону Канівського водосховища (1 км).

Сьогодні кожний громадянини України виборює мир та спокій для нашої рідної землі. У свій особливий спосіб це зробили лідери ОРДП, виборюючи мир творчістб! Адже, творчість – це єдина зброя, яка в них є. В рамках акції «Голуб миру», лідери виготовили паперових пташок, написали побажання миру, добра та щастя та обмінялися ними.

На заході говорили  про актуально важливі питання сьогодення, як: булінг, ринок праці, знання своїх прав у рамках правопросвітницького проекту «Я маю право».

Атмосфера була наповнена усмішками, позитивними емоціями, хорошим настроєм.

... Читати далі »

Переглядів: 394 | Додав: Оса | Дата: 19.09.2018 | Коментарі (0)

Модернізація структури та змісту позашкільної освіти в умовах реформування освіти

18 вересня 2018 року відбувся важливий захід для освітян-позашкільників Переяславщини –форум «Сучасний освітній простір закладу позашкільної освіти: від концепції до реалізації».

У рамках форуму працювали коуч-студії  для керівників гуртків напрямів:

  • художньо-естетичного
  • еколого-натуралістичного
  • туристсько-краєзнавчого
  • оздоровчого
  • науково-технічного
  • військово-патріотичного
  • гуманітарного
  • соціально-реабілітаційного
  • дослідницько-експериментального
  • фізкультурно-спортивного,

які проходили на базі Будинку дитячої та юнацької творчості.

На них були обговорені питання щодо моделювання освітнього простору сучасного закладу позашкільної освіти в контексті освітніх реформ. У роботі коуч-студії керівників гуртків військово-патріотичного напряму взяв участь Сергій Шаменко, депутат Переяслав-Хмельницької районної ради, який звернув увагу на сучасні тенденції упровадження в освітній процес закладів позашкільної освіти проектів та тренінгових програм з національно-патріотичного виховання. Були обговорені і не менш важливі питання, які є насьогодні пріоритетними, а саме профорієнтаційна діяльність закладів позашкільної освіти, технології інклюзивної практики та вектори діяльності органів учнівського самоврядування.

 

... Читати далі »

Переглядів: 392 | Додав: Оса | Дата: 18.09.2018 | Коментарі (0)

Традиційно кожен новий навчальний рік починається серпневими заходами педагогічних працівників, які підводять підсумки роботи попереднього навчального року, визначають  стратегічні пріоритети розвитку освіти району, шляхи їх реалізації, скеровують педагогічну спільноту до реалізації ціннісних пріоритетів особистості, суспільства.

29 серпня 2018 року в залі засідань Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації відбувся районний серпневий форум освітян Переяславщини.

У роботі серпневого форуму взяли участь голова Переяслав-Хмельницької районної державної адміністрації Юрій Клименко, голова Переяслав-Хмельницької районної ради Петро Качкалда, голова ради профспілки працівників освіти і науки Переяслав-Хмельницького району Надія Каменська.

Голова Переяслав-Хмельницької РДА Юрій Клименко привітав педагогів Переяславщини з початком нового навчального року та наголосив на важливості реформування системи освіти.

Начальник відділу освіти Таміла Дубина прозвітувала про підсумки роботи освітян району за минулий навчальний рік і окреслила завдання на 2018/2019 навчальний рік. Наскрізними аспектами виступу стали: надання якісних освітніх послуг, успішна реалізація державної політики у сфері реформування Концепції «Нова українська школа», забезпечення інклюзивного навчання дітей із особливими освітніми потребами, оптимізація навчальних закладів, виважена кадрова політика, покращення матеріально-технічної бази.

За ініціативи Президента України Петра Порошенка, відповідно до Закону України «Про освіту» з 1 вересня 2018 року розпочнеться практична реалізація Концепції Нової української школи. Нове освітнє середовище – це сучасний простір, сукупність умов, засобів і технологій для комфортного навчання учнів, учителів і батьків. За кошти державного та місцевого бюджету придбано для 1-х класів меблі, комп’ютерну техніку, дидактичний матеріал.

У всіх закладах загальної середньої освіти району створено безпечні умови для перебування, праці та навчання учасників освітнього процесу. На ці заходи було використано 4 мільйони 800 тисяч гривень субвенції як державної так і сільських рад.  Найбільше коштів виділила Світанківська сільська рада. З місцевого бюджету було виділено 1 мільйон 669 тисяч гривень на поточні ремонтні роботи закладів освіти. Для забезпечення НУШ було виділено 1033,7 тис.грн.з  місцевого бюджету та 719,2 з державного бюджету.

Завершився серпневий форум відзначенням подяками Переяслав-Хмельницької райдержадміністрації та Переяслав-Хмельницької районної ради з грошовою винагородою педагогічних колективів за підготовку закладів до нового навчального року в умовах становлення Нової української школи та педагогічних працівників. ... Читати далі »

Переглядів: 364 | Додав: Оса | Дата: 30.08.2018 | Коментарі (0)

В рамках фестивалю “Яскрава палітра Переяславщини”, який відбувся 29 травня в  дитячому закладі оздоровлення та відпочинку “Джерело надії”, що розташований на колишній турбазі “Переяслав” урочисто відкрили районні змагання “Сокіл-Джура”.

13 роїв сільських шкіл вирішили визначити, яка із них найспритніша, найсильніша та найдружніша. Кожен рій налічував по 7 учасників. Для перемоги вони мали за два дні пройти випробування на 9 етапах.

Першого дня рої змагались у “Впоряді”, силовій підготовці, визначили переможця в творчо-мистецькому конкурсі “Ватра” та у добрих справах роїв.

Дехто із учасників не міг і підтягнутись, а Руслан Тухлий 10 разів виконав “вихід силою”

У змаганні “Впоряд” рої мали продемонструвати своє уміння ходити гуртом, виконувати по команді повороти, шикуватись в шеренгу та колону по двоє, і проходження стройовим кроком із піснею. На думку суддів найкраще із завданням впорався рій із Хоцьок.

Найвищі результати на перекладині продемонстрували юнаки із Великокаратульської школи. Юрій Остапенко та Сергій Антонов підтягнулись по 19 раз, тож в сумі їх результат став найкращим 38 підтягувань. Найбільше, 24 рази підтягнувся Руслан Тухлий із Улянівки, але його “підвів” товариш по команді Андрій Дем’яненко, якому судді зарахували лише 12 підтягувань. Тож в сумі ці хлопці набрали на два підтягування менше ніж переможці. Звичайно, суддів вразило уміння Руслана Тухлого робити “вихід силою на дві руки” на перекладині. Хлопець зробив цю вправу 10 раз, але це не входило до програми змагань. Тож юнак заслужив лише аплодисменти від численних глядачів.

Яна Марченко із Улянівки підняла тулуб 34 рази за 30 секунд

Дівчата змагались у підніманні тулубу з положення лежачи в положення сід. Тут найкраще виступили дівчата із рою Полого-Вергунівської школи.

 Увечері біля вогнища визначили, що найкраще до творчо-мистецького конкурсу “Ватра” підготувались вихованці із Ташані. А в конкурсі “Добре діло” судді віддали перемогу рою із Хоцьок. Цей рій також найкраще виступив у стрільбі з пневматичної гвинтівки та у конкурсі рятівник.

Доки рої змагались, кухарі польової кухні Центру зв’язку ДСНС Сергій Чичикало та Ярослав Пільх готували козацькі страви.

За підсумками дводенних змагань рій із ЗОШ І-ІІІ ступенів села Велика Каратуль набрав найбільшу кількість балів і буде представляти Переяслав-Хмельницький район на обласних змаганнях “Сокіл-Джура”, які відбудуться з 18 по 20 червня у Володарці.

А фінал Всеукраїнських змагань із 2 по 15 липня прийматиме Переяслав. ... Читати далі »

Переглядів: 363 | Додав: Оса | Дата: 31.05.2018 | Коментарі (0)

30 травня в мальовничому куточку міста Бровари, парку культури та відпочинку «Перемога», відбулося  масштабне та величне свято вшанування обдарованих дітей – фестиваль «Таланти твої, Київщино!», організований департаментом освіти і науки Київської державної обласної адміністрації та Броварською міською радою. Члени делегації Переяслав-Хмельницького району, яку очолила начальник відділу освіти Таміла Дубина, теж мали честь долучитися до проведення такого заходу.

  Радість, захоплення та піднесення витіснили з дитячих та сердець дорослих, які були учасниками чи просто глядачами цього заходу, всі інші почуття. Це щастя, коли твій талант помічають і підтримують. Десятки дітей були відзначені нагородами департаменту за перемогу в конкурсах, змаганнях, які відбувалися протягом року.

             В цей день учасники концерту, який проходив і на головній, і на малій сцені в парку, ще раз показали себе справжніми переможцями, ще раз доказали, що вони – кращі своєю грою, завзятістю та артистизмом.

            На цьому дійстві було все: чаруючий спів юних вокалістів,    ліричні танці та колоритні  фольклорні обряди, захоплюючі циркові номери та виступи тендітних гімнасток,  юних барабанщиць, презентація єдиноборств на татамі, боротьба в ринзі, працювала дитяча телестудія.

            В затінку під деревами проходили майстер-класи найрізноманітніших напрямків. Кожен, від великого до малого, міг знайти заняття по душі. Це і соломоплетіння і  виготовлення зі стрічок патріотичних браслетів, гончарство, бісероплетіння,  оригамі,  сервірування столу, виготовлення суші, в’язання, вишивка стрічками та багато інших. Від нашого району керівники гуртків Будинку дитячої та юнацької творчості (директор Красюк Т.В.) показували майстер-класи з декоративного розпису гіпсових тарілочок (Дідичук Н.І.), малювання кавовою гущею (Солодуха Я.Т.), виготовлення оберегів зі шпагату (Порало Л.В.), виготовлення квітів із цукерок (Авраменко Т.В.). Діти взяли для себе не тільки уміння щось виготовляти, а й прекрасні сувеніри на згадку про таке чудове свято.

            Для дітей-лідерів, членів обласної ради дітей Київщини, куди входить і учениця нашого району Ярослава Волошина (Лецьківське НВО «ЗОШ І-ІІІст.-ДНЗ»), була проведена інтерактивна гра-квест.

            Переконана, що цього дня всі дійсно багатогранно талановиті діти, кожен з яких, дякуючи своїй активній позиції, зможе проявити свій талант, підняти його до нових життєвих висот, отримали задоволення не тільки від нагород, а й велике моральне – від   визнання їхніх досягнень, відчуття своєї значущості та підтримки.

            Та, мабуть, найцінніше, що приніс учасникам фестиваль – це нові грані спілкування з друзями  та велике емоційне піднесення. ... Читати далі »

Переглядів: 309 | Додав: Оса | Дата: 31.05.2018 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 5 6 7 8 9 ... 23 24 »
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 34
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Осаулов Руслан © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz